Bandić: Ne dao Bog da komentiram dojučerašnje šefove Holdinga

Bandić: Ne dao Bog da komentiram dojučerašnje šefove Holdinga

Foto: FAH

MILAN BANDIĆ nije htio komentirati kritiku svoje bivše zamjenice Sandre Švaljek da je prerano smijenio Upravu Zagrebačkog holdinga i da nikoga ne želi pitati za drugo mišljenje...

> Švaljek: Bandić nije imao razloga za smjenu Uprave Holdinga, odluka je politički motivirana

"Imate li još kakvih pitanja možda?", rekao je Bandić. Misli li da će Ana Stojić deban dobro obavljati posao?...

"Ne bih joj dao povjerenje da ne smatram da će dobro obaviti posao. Pa ona je dobila moje povjerenje, zar mislite da bi ona bila da joj nisam dao povjerenje. Hvala Bogu. Pa dajte damama neka se dokažu. I vi biste se trebali založiti da se dame dokažu", rekao je Bandić.

Nakon što je jučer stigao dopis o smjeni Uprave Holdinga, ubrzo je iz Ureda gradonačelnika poslan i dokument u kojem se navodi sedam razloga zbog kojih je došlo do smjene. Između ostalog, tu su nedonošenje plana poslovanja za 2015. godinu, ne organiziranje naplate odvoza smeća po volumenu, ne pribavljanje dozvole za odlagalište Jakuševec-Prudinec, te inzistiranje na menadžerskim ugovorima. Na pitanje može li te "razloge" malo pojasniti, Bandić je rekao...

Ima pametnijeg posla od objašnjavanja odluka

"Ne dao Bog, pa zar mislite da imam vremena da pojašnjavam ono što sam joj poslao? Pa imam ja i važnijeg posla, pa ja sam gradonačelnik Zagreba. Pitajte one na koga se to odnosi", kaže Bandić.

Bez komentara je bio i na izjavu smjenjenog Dejana Fička da je u pitanju politička smjena. "Ne dao Bog da dojučerašnje poslovođe komentiram", kazao je Bandić te odbacio prozivke da će ova smjena građane stajati 2,7 milijuna kuna..

"Pročitajte razloge zbog čega su smijenjeni pa će onda to vaše pitanje biti deplasirano", kaže Bandić. Otkrio je da će natječaj za novu Upravu biti vrlo brzo raspisan, a "head hunting" neće, kaže, koristiti nikada..

Nema obračuna sa Švaljek

"Nikada, nema potrebe. Čut će se o tom agencijskom savjetovanju još o tome. Dobili ste u obrazloženjima nešto oko toga, samo to dobro pročitajte i pitajte one koji su to radili. Nemojte mene, ja nisam u tome sudjelovao. Mene pitajte za ono za što sam povukao poteze. Ja sam povukao poteze odgovorno i iza toga stojim. I pustite ljude da rade svoj posao, od njih očekujem rezultat", rekao je Bandić.

O političkom obračunu sa Sandrom Švaljek nema govora, zaključio je zagrebački gradonačelnik...

"Vi mene pokušavate stalno vratiti na početak, ali ne bute uspjeli. Ne komentiram to. Molim vas, nemojte to raditi. Vi trenirate moju memoriju, nisam zaboravio. Jest da ovdje danas otvaramo odjel Alzheimera, ali još ja nisam u njemu", kaže Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara