Bandić: Obnova Dolca bit će predstavljena po fazama, ništa se neće raditi bez konzultacija

Bandić: Obnova Dolca bit će predstavljena po fazama, ništa se neće raditi bez konzultacija

Foto: www.trznice-zg.hr

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić danas je istaknuo kako će se javnosti po fazama predstaviti obnova tržnice Dolac koja bi trebala biti završena za dvije godine, a za mogućnost gradnju metroa rekao je da je to vizionarski projekt.

Upitan od novinara kako komentira obnovu Dolca te novinske napise o gradnji metroa, Bandić je odgovorio - "Sve u svoje vrijeme. Kada određena faza bude spremna, prezentirat ćemo je javnosti. Ovo sve spada u red špekulacije".

Upitan postoji li mogućnost gradnje metroa, Bandić je rekao da "čovjek koji otkopa i napravi prvi metar metroa na Jelačić placu bit će zapisan u povijest ove zemlje, to je sigurno. To je vizionarski projekt za nekoliko generacija". Dodao je kako je o Dolcu ovih dana bilo dobrih novinskih naslova, ljudi rade svoj posao, prodaju novine, žele projektirati, žele graditi, ali neka to puste gradonačelniku Zagreba i struci.

"Neću pomaknuti ni jedan kvadratni centimetar bez konzultacija"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Gradonačelnik neće pomaknuti ni jedan kvadratni centimetar a da ne konzultira struku, kao što nije napravio ni jedan projekt u gradu Zagrebu a da nije konzultirao struku", poručio je Bandić.

Što se tiče tržnice Dolac koja je u povijesnoj jezgri grada, tu trebaju reći svoju riječ zaštitari, statičari, svi moraju svoje reći. Ali, strpite se, sve će biti kako Bog zapovijeda", poručio je Bandić.

Podsjetio je na pobunu na Cvjetnom trgu kada se gradio Centar Cvjetni i podzemna garaža, a kako kada je to realizirao zajedno sa sugrađanima danas na Cvjetnom trgu ne može popiti kavu jer tamo sjede oni koji su se potpisivali protiv gradnje. "Ali, to je tako, to je cijena prvog. Ja im ništa ne zamjeram i idemo dalje zajedno", rekao je.

Bandić je danas na Dolcu uručio certifikate "Proizvodi hrvatskog seljaka" 29 obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG). Najavio je da će ih do jeseni uručiti još toliko, a do kraja godine stotinjak. Rekao je da Grad Zagreb ulaže u funkcioniranje poljoprivredne proizvodnje ne samo u gradu nego i u županiji. Grad Zagreb je 13. grad od 15 gradova u Hrvatskoj koji OPG-ovima dodjeljuju te certifikate, u sklopu projekta "Certificirana seljačka tržnica" koji je pokrenula Udruga hrvatskih tržnica i Zajednica udruga hrvatskih povrćara s ciljem stjecanja povjerenja kupaca u domaće, svježe i zdravo voće i povrće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara