Bandić: Većina naših predsjednika je bila u zatvoru pa se možda i ja opet kandidiram

Bandić: Većina naših predsjednika je bila u zatvoru pa se možda i ja opet kandidiram

Foto: FAH

MILAN BANDIĆ će tijekom ožujka osnovati novu stranku i podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika, zbog čega će građani Zagreba morati na nove lokalne izbore, najavio je u razgovoru za Radio Sljeme.

"Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, tijekom kraja trećeg mjeseca bit će osnovana i stranka i najvjerojatnije ćemo do tada donijeti odluku da idemo na nove izbore", kaže Bandić.

"Idemo po šesti put probati"

Bandić tvrdi da po novi gradonačelnički mandat ide zato što se obećani projekti "ne realiziraju onom brzinom kojom bi trebali".

"Do kraja ožujka ću donijeti tu odluku pa idemo po šesti put probati. To je moje legitimno pravo, ja imam mandat od Zagrepčana i na mojoj je prosudbi da odlučim. Ne želim živjeti kao parazit, primati plaću i gledati doma kako moji projekti propadaju. Ja sam pošten čovjek do kraja i takav ću i dalje biti", tvrdi Bandić.

Iako tvrdi da Sandra Švaljek, koja vrši dužnost gradonačelnika jer je Bandiću sud oduzeo ovlasti, nije izgubila njegovo povjerenje, ipak je ponovio ranije izrečene kritike na njen rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospođa Švaljek radi svoj posao i to radi kako najbolje zna i umije. Ja bih to radio puno bolje i efikasnije, to i vrapci na krovu znaju. Ona je zamjenica - zato je zamjenica", kaže Bandić.

"Možda se kandidiram i za predsjednika"

Obećao je da će se nakon lokalnih izbora u Zagrebu kandidirati i na narednim parlamentarnim izborima.

"Uvjeren sam da ispod političkog neba na razini Hrvatske ima prostora i za stranku Milana Bandića koja će u sebi sačinjavati četiri sastavnice, a to su Milan Bandić, drugo je rad, treće je solidarnost i četvrto je zajedništvo, s tim je Hrvatska u deficitu", kazao je Bandić.

U razgovoru za Soundset Bandić je dodao da će na parlamentarne izbore njegova stranka izaći samostalno, bez koalicijskih partnera, a najavio je i moguću kandidaturu za predsjednika. Kazao je to odgovarajući na pitanje kako mu je bilo u pritvoru u Remetincu, gdje je proveo mjesec dana.

"Ne ponovilo se. Tko voli ići u pritvor. A budući da je većina naših dosadašnjih predsjednika bila u zatvoru, tko zna, možda se i ja opet kandidiram", kaže Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara