Bandić će danas primiti majku male Nore: "Grad Zagreb će uplatiti koliko god bude potrebno za liječenje u Americi"

Bandić će danas primiti majku male Nore: "Grad Zagreb će uplatiti koliko god bude potrebno za liječenje u Americi"

Foto: Facebook

"POTAKNUT informacijama o teškoj bolesti i hrabroj borbi male Nore Šitum koja se trenutačno nalazi na liječenju u Klinici Fran Mihaljević u Zagrebu, kao i nastojanjem njenih najbližih i udruge Hrabro dijete koji pokušavaju namaknuti sredstva za liječenje u Sjedinjenim Američkim Državama, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najavio je da će, ukoliko se ne uspije skupiti potrebna suma, odnosno, ukoliko resorno ministarstvo i HZZO ne pokriju u potpunosti troškove liječenja u SAD-u, a po preporuci hrvatskih stručnjaka, Grad Zagreb namiriti razliku do potrebnog iznosa", priopćio je jučer zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik će danas, s obzirom na hitnost situacije, primiti Norinu majku. No, Bandić nije jedini koji je obećao nadoplatiti koliko god bude nedostajalo za odlazak na liječenje u Ameriku. Isto su jučer učinili i braća Zdravko i Zoran Mamić, koji su su donirali 100.000 kuna za pomoć malenoj Nori.

Putem telefonskog broja 060 800 558 prikupljeno je dosad više od 565.000 kuna, a s pozamašnim donacijama uletjele su i mnoge poznate ličnosti. Tako su, primjerice, samo Grad Imotski i Udruga Imota uplatili 130 tisuća kuna. Ukupno je dosad prikupljeno više od milijun kuna! Norina majka Đana Atanasovska najavila je jučer da će HZZO-u uputiti zahtjev za odobrenje sredstava za Norino liječenje. To do sada nisu učinili zato što im je, kako kaže, rečeno da HZZO ne odobrava sredstva za eksperimentalne oblike liječenja. "Nakon toga meni kao majci nije ostalo ništa nego da se borim kako god mogu i sada svi žele pomoći", kazala je Atanasovska za HTV.

HZZO obećava da će pomoći

Preko Twittera se oglasio i ministar zdravlja Rajko Ostojić. Obećao je da će napraviti sve što može da pomogne Nori. "Očekujem da HZZO do utorka izda rješenje o daljnjem dijagnostičkom postupku", poručuje Ostojić.

Iako su Norini roditelji bili skeptični prema mogućnosti da im pomogne HZZO, koji inače ne financira eksperimentalne tretmane, iz HZZO-a je priopćeno da će u najkraćem mogućem roku, čim od Referentnog centra dobiju zahtjev za liječenje u inozemstvu, odobriti potrebna sredstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malenoj Nori možete pomoći uplatom na račun:

PRIVREDNA BANKA ZAGREB

2340009-3110426252

(vlasnik računa Đana Atanasovska, majka)

Poziv na broj 00  25052007

Nora Fora – Strašni lav"

Ili pozivom na broj 060 800 558

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara