Bandić i razvedeni Karamarko glasali "za" brak kao zajednicu žene i muškarca: Očekujem da će "ZA" pobijediti!

Foto: Hina

TOMISLAV KARAMARKO, razveden, ima 17 godina mlađu ljubavnicu, gorljivi je zagovornik inicijative "U ime obitelji".  Stoga je i glasovao "ZA"  na referendumu o ustavnoj definiciji braka, naglasivši kako očekuje da će referendum proći u uvjerljivom postotku.

Dodao je kako bi volio da današnji referendum bude manifestacija prave demokracije, uz velik odaziv birača i da protekne u redu. "Želimo zaštiti naše tradicijske vrijednosti i nije u pitanju ugrožavanje ničjih prava nego naprosto zadržavanje našeg prava; da budemo ono što jesmo i ono što je prirodno, morali smo staviti i u Ustav, a mislim da nije bilo potrebe", rekao je Karamarko novinarima ispred gimnazije u Križanićevoj ulici, gdje je izborno mjesto na kojem je glasovao.

Na novinarski upit predsjednik HDZ-a Karamarko potvrdio je da je potpisao peticiju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara za raspisivanje referenduma vezano za uporabu ćirilice u Vukovaru. Dodao je kako je peticiju Stožera potpisao jučer popodne na zagrebačkom Glavnom kolodvoru.

Upitan što očekuje kako će to proći, Karamarko je rekao kako je čuo "da su sakupili potpise, a dalje ćemo vidjeti. Danas sam koncentriran na ovaj referendum", rekao je.

Na upit kako ocjenjuje postupak Građanske incijative "U ime obitelji" koja je nekim medijima odbila akreditacije za praćenje rezultata referenduma iz njihova stožera, Karamarko je odgovorio kako su očito bili iziritirani nečijim načinom izvještavanja i medijskim tretmanom.

Osobno to ne bih učinio, definitivno, rekao je Karamarko. Dodao je da građani imaju pravo na informaciju, iako se neke medijske kuće doista nisu proslavile u izvještavanju o toj inicijativi i referendumu, i da su bile navijačke, kao što je i Vlada bila navijačka, a nije smjela.

"Vlada je snimala spotove, trošila novac iz državnog proračuna svih nas", upozorio je Karamarko. Podsjetio je da HDZ nije imao nikakvih spotova ni poziva, osim što su javno on, kao predsjednik stranke, i neki stranačkih članova govorili da će na referendumu glasovati "Za".

I Bandić glasao "za": Vrijeme je da se okrenemo svakodnevnim problemima

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na referendumskom je listiću, kaže, zaokružio "za". Glasao je nešto iza osam sati te naglasio kako očekuje da referendum prođe u najboljem redu.

"I da se okrenemo svakodnevnim problemima. Da zaštitimo one koji rade, a ne primaju plaću i koji ne rade. To je tema Hrvatske broj jedan. Ovo što se zadnjih tjedan dana događalo treba danas završiti i ići raditi dalje", poručio je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara