Bandić ne odustaje od uvlačenja Kaptolu: "Već bi bila crkva u parku da sam se prije rodio"

Bandić ne odustaje od uvlačenja Kaptolu: "Već bi bila crkva u parku da sam se prije rodio"

Foto: Facebook "Savica za park a ne za crkvu"


GRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić danas je nakon ponovnog otvorenja uspinjače komentirao i prosvjed građana protiv gradnje crkve usred jedinog uređenog parka na Savici.

On problem u betoniziranju trećine parke zbog gradnje crkve, župnog dvora, garaža, pristupne ceste i parkirališta - ne vidi.

Poručio onima koji su protiv da razapnu šator i prosvjeduju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam u čemu je problem, osim politizacije. Ako žele politizirati, mogu i šator razapeti tamo. I prosvjed je oblik demokracije, to je sasvim normalna stvar. Tamo je crkva trebala biti i prije 45 godina, i da sam se ja ranije rodio, tamo bi crkva već bila. Ali što ću kad sam se kasno rodio. Oni koji s bili na vlasti nisu bili blagonakloni prema crkvi, a ti isti prosvjeduju danas. Ima mjesta i za crkvu i za park, jedni drugima neće smetati. Niti onima koji ne idu u crkvu ne treba smetati crkva, niti će onima koji idu u crkvu smetati park", rekao je Bandić novinarima, a prenio N1.

Podsjetimo, prije nekoliko dana građane koji se protive uništavanju još jedne zelene površine u gradu zbog Bandićevog ulizivanja Kaptolu nazvao je komunistima.

Bandić i crkva inzistiraju na gradnji crkve usred pošumljenog parka u kojem je i dječje igralište, iako samo 100 metara dalje postoji alternativna lokacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara