Bandićeva čestitka za Prvi maj: "Kriza ne smije biti izgovor za rušenje radničkih prava"

Foto: Damir Krajač / Cropix

MILAN BANDIĆ uputio je građanima Zagreba čestitku povodom Prvog maja. Gradonačelnikovu čestitku prenosimo u cijelosti:

"Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

radnice i radnici,

od srca vam čestitam 1. svibnja  - međunarodni praznik rada!


Dugu tradiciju obilježavanja Međunarodnog praznika rada i blagdana Sv. Josipa radnika  u našem Maksimiru nastavljamo i dalje – svjesni da u vremenu krize, recesije, gubitka radnih mjesta i izostanka pozitivnih gospodarskih trendova - više no ikad trebamo rad, zajedništvo, i složno djelovanje  svih kojima je na srcu boljitak našega društva, svih naših građana, a prije svega onih koji žive od svoga rada i koji teret ovoga vremena prvi osjete.

Kriza zahtjeva prilagodbu, ali ne smije biti izgovor za rušenje radničkih prava i udar na dostojanstvo ljudi. Ona nas mora trgnuti iz letargije i pesimizma, potaknuti da radom, vlastitom kreativnošću i znanjem, stvaramo nove vrijednosti i pozitivno okružje  za razvoj, za nova rješenja i promjene.

Ne smijemo, također, zaboraviti na solidarnost s onima kojima je najteže i koji trebaju našu pomoć, jer samo tako reforme koje su ključ ozdravljenja  gospodarstva mogu donijeti istinske rezultate i vratiti sigurnost u našu svakodnevicu.

Znam  da možemo bolje, a to  potvrđuje i pozitivan trend punjenja gradskog proračuna u prva tri mjeseca ove godine. Uvjeren  sam, također, da imamo dovoljno snage i  znanja, da u novom, sada i formalno europskom okružju iskoristimo sve svoje prednosti i potencijale, da Zagreb i Hrvatsku usmjerimo u željenom pravcu.

S tim uvjerenjem dragi radnici, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, sve vas, kao i naše goste iz cijele Hrvatske pozivam da u srijedu  od 11 do 19 sati u Maksimiru, zajedno proslavimo Praznik rada, uz druženje i tradicionalni prvosvibanjski zagrebački grah".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara