Bandićevi dvostruki kriteriji: Slastičarnici nudio nagodbu, Radiju 101 prijeti deložacijom

Bandićevi dvostruki kriteriji: Slastičarnici nudio nagodbu, Radiju 101 prijeti deložacijom

Foto: FAH

NESPORNO je da najmoprimci gradskih prostora, posebno privatnici, trebaju plaćati račune za korištenje istih. Međutim, zanimljivo je svako toliko vidjeti koliko se kriteriji za neke po tom pitanju razlikuju. Nedavno je na Gradskoj skupštini isplivao slučaj slastičarnice u samom centru Zagreba čiji vlasnik deset godina Gradu nije platio niti jedan račun, a Bandić mu je zauzvrat htio ponuditi nagodbu.

Novi slučaj neplatiše je Radio 101 koji, čini se, svoje dugove prema Gradu ne podmiruje tri godine. Međutim, razlika je ovdje, u odnosu na slastičarnicu, što je Bandić tu odmah zaprijetio deložacijom.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u četvrtak da će zagrebački Radio 101, ako ne bude plaćao naknadu, morati napustiti gradske prostorije koje koristi.

Ivana Ćelića (HDZ) je za vrijeme aktualnog sata Gradske skupštine zanimalo kako je moguće da Radio 101 već tri godine koristi prostorije u vlasništvu grada, a nije niti lipu uplatio u njegov proračun. "Kako je to moguće i je li nadležni ured izdao rješenje o korištenju tog prostora i zašto se ne plaća naknada za korištenje gradskog prostora", upitao je.

Bandić je odgovorio da je Radio 101 dobio mogućnost obročne otplate te da je pred potpisom novi ugovor. "Ako budu svoje obaveze plaćali ostat će u tom prostoru, a ako ne, netko drugi će doći u taj prostor. Sve smo se osigurali i ako ne budu plaćali u roku od mjesec dana onda van", kazao je Bandić.

Zagrebačka Gradska skupština počela je sjednicu na kojoj će odlučivati o prijedlogu gradonačelnika Bandića za izmjenama odluke o Generalnom urbanističkom planu (GUP) Zagreba, kojemu su potporu najavili zagrebački SDP-ovci, dok su iz zagrebačkog HNS-a optužili Gradsku upravu da ne radi svoj posao i da Zagreb ne funkcionira i stagnira.

Na dnevnom redu je i Bandićev prijedlog zaključka o planu financijskog restrukturiranja Košarkaškog kluba "Cibona", kako bi se u roku mogao okončati postupak predstečajne nagodbe.

Gradski zastupnici na sjednici bi trebali odlučivati i o prijedlogu da se general pukovnik u mirovini Mladen Markač proglasi počasnim građaninom Grada Zagreba, o dodjeli nagrade "Zagrepčanka godine" te Nagrade Grada Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara