Bebu pet mjeseci držali u kutiji kako bi je spasili, roditelji nisu mogli platiti liječenje u bolnici

Foto: Twitter/Diario Tiempo

MITHILESH CHAUHAN rođen je u listopadu 2013. godine i to dva mjeseca prerano u bolnici Alliance u indijskom Mumbaiju. Dječak je pri porodu težio samo kilogram i pol, a preživio je pomoću improviziranog inkubatora kojeg su napravili njegovi roditelji.

Dječak je bio podložan infekcijama i trebao mu je stalni nadzor na intenzivnoj njezi što njegovi siromašni nisu mogli priuštiti. Sve što su posudili od rodbine i prijatelja potrošili su i nisu imali nikoga od koga bi mogli posuditi novac. Pokušali su roditelji otići i u državne bolnice, no lista čekanja za intenzivnu njegu bila je preduga, a oni nisu mogli čekati, piše Fox News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako je bebi bila potrebna intenzivna njega u bolnici u kojoj se rodilo doktore to nije zanimalo. Roditelji nisu imali kako plaćati liječenje pa su morali napustiti bolnicu. Doktori su im odlučili "pomoći" te su im rekli da probaju napraviti kutiju od stiropora kako bi probali bebi spasiti život kada već nemaju novaca za liječenje.

Roditeljima je predloženo da na kutiji od stiropora naprave rupe za ventilaciju te da stave dovoljno jaku žarulju koja bi grijala malog Mithilesha.

Roditelji su napravili improvizirani inkubator te svaka dva sata vadili dijete kako bi  izmjerili temperaturu. Dječak je u kutiji proveo pet mjeseci te je preživio, no uz manjak kilograma. Trenutno se nalazi u jednoj bolnici koja je čula za njegov slučaj te je ponudila besplatno liječenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara