Benetton u lipnju zatvara pogon u Labinu, 159 radnika ostaje bez posla

Benetton u lipnju zatvara pogon u Labinu, 159 radnika ostaje bez posla

Screenshot: Street View

DO KRAJA lipnja talijanska tvrtka Benetton najavila je zatvaranje svojeg pogona u Labinu koji je otvoren prije 10 godina. Zbog tog će poteza bez posla ostati 159 radnika, što je novi udarac za Labinštinu u kojoj je stopa nezaposlenosti među najvećima u Istri, javlja HRT.

Radnici od Grada Labina očekuju pomoć i novog investitora koji bi preuzeo halu Benettona.

"Mogu reći da se upravo danas susrećem s njima, oni su izrazili pismo namjere. Investitori su iz Italije", kazao je gradonačelnik Tulio Demetlika. Preuzeli bi dio radnika Benettona, a dio bi se mogao zaposliti u susjednoj hali koju gradi talijanska tvrtka MGZ.

Benetton u Hrvatskoj ima dvije tvornice, jedu u Labinu i jednu u Osijeku. Na zatvaranje pogona u Labinu odlučili su se zbog pada prodaje i proizvodnje. Strojeve će prebaciti u Osijek.

Radnici su šokirani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima jako puno i supružnika koji su zaposleni tvornici i oni će znači ostati bez ikakvih prihoda", kazala je za HRT radnica Sonja Kostrić.

Cvjetko Lenderić radi u tvornici 8 i pol godina i nadao se da će tu dočekati i mirovinu.

"Sada će mi faliti dvije godine", kazao je Lenderić.

Radnici i sindikat ističu kako je poslodavac bio konkretan kada su u pitanju isplate plaća, uvjeti rada i poštovanje zakonskih propisa, no zauzimaju se za veće otpremnine od zakonom predviđenih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara