Bernardić: SDP se mora demokratizirati!

Bernardić: SDP se mora demokratizirati!

Foto: FAH

KANDIDATI  za potpredsjednike Gradske organizacije SDP-a grada Zagreba su Zvane Brumnić, Saša Molan, Vesna Nađ, Draženko Pandek i Tin Pažur, od kojih će njih četvero biti izabrano za potpredsjednike stranke sutra na 12. izbornoj konvenciji u Kongresnoj dvorani "Globus" Zagrebačkog velesajma.

Za potpredsjednike zagrebačkog SDP-a kandidiralo se ukupno 10 kandidata, ali ih je pet odustalo. Odustali su Dijana Bezjak, Ivo Jelušić, Marijan Pilaš, Igor Rađenović i Gordana Sobol, rekao je Hini predsjednik Gradske izborne komisije SDP-a Božidar Vidović.
 
Zagrebački SDP sutra će u Kongresnoj dvorani "Globus" Zagrebačkog velesajma održati 12. izbornu konvenciju na kojoj će 510 izaslanika izabrati četiri potpredsjednika, 10 članova Predsjedništva i 55 Gradskog odbora, a predsjednik Davor Bernardić predstavit će program rada do 2017. godine.
 
Svi kandidati za potpredsjednike su i kandidati za Predsjedništvo za koje se glasa u prvom krugu izbora. U drugom krugu se glasa za četiri potpredsjednika, a u 'bubnju' su kandidati za potpredsjednika koji su u prethodnom krugu izabrani u Predsjedništvo. Na konvenciji će Bernardić podnijeti izvještaj o radu zagrebačkog SDP-a, a najavljeno je da će se konvenciji obratiti potpredsjednik SDP-a Hrvatske Zlatko Komadina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Bernardić u programu rada navodi da zagrebački SDP mora doprinijeti pobjedi SDP-a na europskim izborima 2014., pobjedi Ive Josipovića na predsjedničkim izborima 2015. i pobjedi SDP-a na parlamentarnim izborima 2015., te osvojiti povjerenje građana i pobijediti na lokalnim izborima u Zagrebu 2017.
 
"Moramo otvoriti stranku, demokratizirati je, decentralizirati, modernizirati i educirati naše članove", ističe Bernardić te naglašava da SDP ubuduće mora "čuti glas" građana, radnika, obespravljenih, obrtnika, malih poduzetnika i nezaposlenih, te se mora okrenuti upravo njima. To su heroji našeg društva, poručuje Bernardić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara