Bernardić ili Ostojić: Danas službena odluka o SDP-ovom kandidatu na lokalnim izborima u Zagrebu?

Bernardić ili Ostojić: Danas službena odluka o SDP-ovom kandidatu na lokalnim izborima u Zagrebu?

Foto: Damjan Tadić/Cropix

SDP-ovci će poslijepodne na sjednici Predsjedništva raspravljati o pripremama za lokalne izbore. Tema koju sigurno neće moći izbjeći je Zagreb. Hoće li kandidat za gradonačelnika Zagreba ostati Davor Bernardić ili postati Rajko Ostojić?

Iako još nije službeno potvrđeno, HRT javlja da su HNS i SDP postigli dogovor te da je njihov zajednički kandidat za gradonačelnika ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Vladajuća stranka našla se u velikim problemima nakon što su sve relevantne ankete pokazale da Milan Bandić glatko pobjeđuje kandidata Bernardića, mladog predsjednika gradske organizacije koji se nikako ne uspijeva nametnuti kao vodeća figura predstojećih izbora. "Moramo ići s najboljim ljudima", izjavio je nedavno šef stranke Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradu Zagrebu puno dugujemo, imamo velika očekivanja, ne možemo ljude uzimati zdravo za gotovo. Zaključit ću s dva pitanja koja si svugdje moramo postaviti: Koji nam je cilj kao stranci i tko je najbliži tom cilju. O tome razgovaramo u stranci", neodređeno je odgovorio Milanović na pitanje tko će biti SDP-ov kandidat.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić nije se htio izjašnjavati prije današnje sjednice Predsjedništva.

Davor Bernardić do danas je samo poručivao da ima potporu gradske organizacije. Promjena kandidata značila bi eventualno i raspuštanje gradskog ogranka ako oni ne pristanu na Ostojića. Odluči li ministar zdravlja krenuti u bitku za Zagreb i tu bitku dobije, Milanović će u Banskim dvorima morati zamijeniti još jednog člana ekipe. Cijela situacija ide na ruku "dojučerašnjem" SDP-ovcu Milanu Bandiću koji poručuje: "Želim im da što prije riješe 'krizu kandidata'".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara