Bernardić o Holdingu: Komunalne usluge poput vode ili smeća se ne smiju privatizirati

Foto: skupstina.zagreb.hr

PREDSJEDNIK zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić predstavio je točke dnevnog reda o kojima će raspravljati na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba. Jedna od stvari o kojima će govoriti je i restrukturiranje Holdinga, gdje je jasno naveo da oni jesu za privatizaciju nekih podružnica, ali sa dobrom razradom i dobrim planom te da se neke podružnice ipak ne smiju privatizirati.

"Komunalne usluge koje imaju prirodni monopol koje građani ne mogu kupiti na tržištu od bilo kog drugog, osim od samo jedne firme, koji nemaju supstitute poput vode i poput smeća, ne smiju se privatizirati", smatra Bernardić.

Svoje viđenje rekonstruiranja Holdinga predsjednik Zagrebačkog SDP-a objasnio je kroz 4 jasna cilja. "Prvi je zadržavanje postojeće razine cijene uz povećanje kvalitete usluge, drugi je briga o radnicima zagrebačkog Holdinga, treći je sprječavanje privatizacije po hrvatskom modelu i četvrti je temeljito restrukturiranje".

Uz Holding na dnevnom redu bit će i izvršenje proračuna u 2013. godini, s tri najvažnija cilja. "Grad Zagreb treba detaljno pripremiti 100 gradskih projekata, to znači potpuno komunalno opremiti zemljište, infrastrukturu, namjenu, riješiti vlasničke odnose i ponuditi investitorima", istaknuo je Bernardić.

Uz to Zagrebački SDP želi povećati turističku ponudu Zagreba kao europskog grada. Njihov cilj je u sljedećem mandatu povećati hostelske kapacitete grada Zagreba za 5 tisuća ležajeva, te uz to bolje iskorištavati novac iz europskih fondova. "Za sve najvažnije komunalne projekte kao i najvažniji projekt u gradu Zagrebu, a to je rješavanja pitanja otpada, izgradnja centra za gospodarenje otpadom", naglasio je Bernardić za što je potrebno aplicirati za europski novac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara