BiH: Nepoznati počinitelji provalili u kuće hrvatskih prognanika

BiH: Nepoznati počinitelji provalili u kuće hrvatskih prognanika

Ilustracija: Arhiva

NEPOZNATI počinitelji provalili su tijekom vikenda u više obiteljskih kuća hrvatskih prognanika u selu Grabovici sjeverno od Mostara, izvijestili su u ponedjeljak mediji u Mostaru.

U selu Grabovici, gdje je prije 20 godina nad Hrvatima počinjen jedan od najtežih ratnih zločina Armije BiH kada su likvidirana 33 hrvatska civila, provaljeno je u tri obiteljske kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opljačkali su moju kuću, susjednu kuću Blaženka Raiča, a opljačkana je kuće i Mate Raiča", izjavio je Tomislav Raič, jedan od hrvatskih prognanika. Raič, kao i većina drugih žitelja Grabovice, živi u Mostaru i drugim mjestima u Hercegovini, a u svoja prijeratna ognjišta dolazi povremeno.

Po Raičevim riječima o izgredu su izvijestili i policiju koja je provela očevid. U obiteljskim kućama zatekli su ispreturane stvari, a prognanici ne vjeruje da su u pitanju sitni provalnici.

"Nije ovo kao prošlog Božića kada su nam zabijali noževe u vrata", rekao je Tomislav Raič. U kuće hrvatskih prognanika u selu Grabovici do sada su desecima puta provaljivale nepoznate osobe, a počinitelji nisu pronađeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara