Biden nahvalio Hrvatsku: Možete biti primjer svojim balkanskim susjedima

Biden nahvalio Hrvatsku: Možete biti primjer svojim balkanskim susjedima

Foto: Hina

AMERIČKI potpredsjednik Joe Biden na sastanku s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem pohvalio je Hrvatsku zbog reformi koje je poduzela u proteklih 10 godina, koje su joj omogućile da 2013. postane članicom EU, objavljeno je u priopćenju Bijele kuće nakon sastanka.

U priopćenju se navodi da je Biden istaknuo doprinos Hrvatske kao važne zemlje saveznice u NATO-u i odao počast žrtvama koje podnose Hrvati dok zajedno s Amerikancima služe u misijama pod NATO-ovim vodstvom u Afganistanu i na Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednik Biden, po priopćenju, zahvalio je Josipoviću na njegovoj snažnoj potpori europskim naporima za postizanjem veće energetske sigurnosti i diversifikacije.

Dvojica su sugovornika, nastavlja se u priopćenju, razgovarala o razvoju situacije u Ukrajini i nužnosti uvođenja dodatnih sankcija Rusiji ako ta zemlja ugrozi održavanje ukrajinskih predsjedničkih izbora 25. svibnja te se suglasila o potrebi daljnjeg pružanja potpore ukrajinskoj vladi u naporima koje poduzima u pripremama za izbore, provedbi ustavnih reformi i postizanju nacionalnog jedinstva.

Na kraju priopćenja kaže se da je Biden uputio pohvale Hrvatskoj kao zemlji koja svojim balkanskim susjedima može biti primjer uspješne integracije u europske i transatlantske strukture te da je ponovio snažnu potporu koju SAD pružaju euro-atlantskim i europskim težnjama zemalja regije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara