Bild za Index: Dokument koji posjedujemo je autentičan

Bild za Index: Dokument koji posjedujemo je autentičan

Screenshot: Bild am Sonntag

"NE ŽELIMO komentirati priču koju smo objavili. Naime, mi smo samo objavili članak na temelju dokumenta koji je autentičan", stoji u odgovoru uredništva Bilda am Sonntag  na upit Indexa da nam komentiraju činjenicu da je Europska komisija opovrgnula postojanje nekakvog tajnog dokumenta.

> Bild nije imao tajni dokument, ali da je Hrvatska nova Grčka nije nikakva tajna

> Europska komisija: Nema tajnog dokumenta kojeg spominje Bild, sva izvješća o Hrvatskoj su javna

> HDZ sazvao press konferenciju povodom članka u Bildu: Svi ukazuju na katastrofalno stanje u Hrvatskoj

> Bauk i Vrdoljak opalili po njemačkom Bildu: Ne vjerujte tabloidu, ne prijeti nam grčki scenarij


> Bild: Korupcija, dugovi, stečajevi - Hrvatskoj prijeti bankrot

Podsjetimo, u članku pod naslovom "Hrvatska bi mogla postati nova Grčka", najtiražniji njemački tabloid navodi da su te dvije zemlje omiljena odredišta za njemačke turiste, ali da su i Grčka i Hrvatska na rubu stečaja zbog lošeg upravljanja i neprovođenja reformi. List se poziva na nekoliko dana staru "tajnu" analizu Europske komisije u kojoj se navodi da se gospodarsko stanje u Hrvatskoj dramatično pogoršalo, te da u pet od osam ključnih točaka za smanjivanje deficita vlada nije učinila gotovo ništa.

"Ne postoji tajno izvješće Europske komisije na koje se poziva Bild am Sonntag i sve informacije koje je objavio taj list već su ranije predstavljene javnosti i dostupne su na internetu" izjavila je jučer glasnogovornica Europske komisije Annika Breidhardt. Naime, ona tvrdi kako ne postoje tajni dokumenti.

"Nijedna informacija, uključujući i tablicu koju su te novine objavile nisu tajne. Sve te informacije su javne i izravno proizlaze iz specifičnih preporuka koje je Komisija usvojila 13. svibnja. Sve su te informacije predstavljene ovdje u dvorani za novinske konferencije i dostupne su na internetu", izjavila je Breidthardt. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara