Bivši rumunjski premijer se pokušao ubiti: Osudili ga na dvije godine zatvora zbog korupcije, on si pucao u grlo

Bivši rumunjski premijer se pokušao ubiti: Osudili ga na dvije godine zatvora zbog korupcije, on si pucao u grlo

Foto: AFP

NAKON što ga je Vrhovni sud jučer pravomoćno osudio na dvije godine zatvora zbog korupcije, bivši rumunjski premijer Adrian Nastase pokušao se ubiti.

Kad je policija došla u njegov dom kako bi ga uhitila i odvela u zatvor, Nastase si je pucao u grlo, prenose rumunjski mediji. Njegov je odvjetnik izvijestio kako je živ i pri svijesti. Hitno je prevezen u bolnicu kako bi mu operacijom izvadili metak koji mu se zabio u grlo.

Sadašnji rumunjski premijer Victor Ponta, poznat kao Nastaseov saveznik, posjetio je bivšeg premijera u bolnici i obznanio kako je Nastaseovo zdravstveno stanje "pod kontrolom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Nastase je proglašen krivim za ilegalno prikupljanje novca za svoju predsjedničku kampanju. Tužiteljstvo je dokazalo kako je Nastase prisilio državne agencije da plate "taksu" za sudjelovanje na jednoj konferenciji 2004. godine te da je s tim novcem financirao svoju predsjedničku kampanju.

Nastase je funkciju premijera u Rumunjskoj obnašao od 2000. do 2004. godine. Tvrdi kako su optužbe protiv njega i izrečena mu kazna politički motivirane te je najavio kako će se žaliti Europskom sudu za ljudska prava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara