Bojan Dimić na suđenju Sanaderu: Svi poslovi s Fimi medijom bili su fiktivni

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

SUĐENJE bivšemu premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media nastavilo se svjedočenjem Bojana Dimića, koji se nagodio na uvjetnu kaznu nakon priznanja da je njihova tvrtka surađivala s Fimi medijom te sudjelovala na dogovorenim natječajima.

Dimić, koji je od 2007 do 2009 radio u tvrtki Onida, kazao je da je Onida počela suradnju s Fimi medijom na prijedlog njegova prijatelja.

"Moj prijatelj Marin Frčko rekao mi je da Fimi-media ima velik promet i da treba izvaditi novac s računa. Otišao sam kod Anite Lončar koju sam poznavao i na sastanku s njom i Nevenkom Jurak, vlasnicom Fimi medije, dogovorili smo se da ću im ispostavljati fakture sa specifikacijom Fimi medije, te da ću im isplaćeni novac predavati zadržavajući za sebe proviziju od 10 posto. Mislim da je ukupno bilo 55 faktura. Novac sam 510 dana nakon uplata podizao na ime putnih naloga, pozajmica i slično te sam ga predavao Aniti Lončar i Nevenki Jurak", kazao je Dimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sav posao između Fimi medije i Onide bio je fiktivan", priznao je Dimić.

Mikuljan i Haraminčić na jučerašnjem su ročištu posvjedočili da je Sanader išao nedjeljom na misu u crkvu u Zvonimirovoj, a ne na kavu s Mladenom Barišićem. Obojica su se prisjetila da su Sanadera nedjeljom vozili na misu u Zvonimirovu ulicu, no niti jedan se nije mogao sjetiti da bi nakon toga Sanader s prijateljima odlazio u Tkalčićevu na kavu kako je ispričao Barišić.

Sanaderova tajnica Nada Gregl posvjedočila je da je Barišića i bivšu HDZ-ovu blagajnicu Branku Pavošević, koja je priznala isplate stranačkim dužnosnicima iz tzv. crnog fonda, u vladi vidjela svega nekoliko puta.

Ispitan je i bivši poslovni tajnik Crosca Mladen Bradač. On je pobio iskaz poduzetnika Mladena Drpića koji je ranije posvjedočio da je HDZ-u preko četiri fiktivna ugovora s Fimi medijom dao donaciju od 625 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara