Borbe u Nigeriji: Ubijeno 200 pripadnika Boko Harama i devet čadskih vojnika

Borbe u Nigeriji: Ubijeno 200 pripadnika Boko Harama i devet čadskih vojnika

Ilustracija: Hina

DEVET čadskih vojnika i 200 islamista Boko Harama ubijeno je u utorak u Nigeriji u kopnenoj ofenzivi čadske vojske iz Kameruna, objavio je u srijedu u N'Djameni glavni stožer čadske vojske.

"Žalimo zbog devet mrtvih i 21 ranjenim vojnikom. S neprijateljske strane bilo je više od 200 mrtvih. Osvojeno je ili uništeno desetak vozila opremljenih teških naoružanjem i više stotina motocikala. Zaplijenjen je i bestrzajni top od 105 milimetara", piše glavni stožer u priopćenju, dodajući da su ti "podaci privremeni jer se nastavlja pročešljavanje terena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U utorak oko pet sati Boko Haram je ponovno napao položaje naših snaga duž granice Kameruna i Nigerije", ističe se u tekstu. "Naše su snage žestoko odgovorile. Smjesta se krenule u napad na njihovu bazu u Gamboruu i Ngali, gdje su potpuno poraženi".

U utorak je čadsko zrakoplovstvo bombardiralo položaje nigerijskih islamista u Gamboruu. U kopnenom sukobu čadska vojska ostvarila je pobjedu i uspjela ući u taj nigerijski grad te provela prvu noć na nigerijskom teritoriju.

Žestoki sukobi izbili su nanovo u srijedu ujutro u istom području.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara