Bozanić: Pri povratku generala očitovala se duša Hrvata, osjetili smo da čovjek bez Boga ne može

Bozanić: Pri povratku generala očitovala se duša Hrvata, osjetili smo da čovjek bez Boga ne može

Foto: Dragan Matić/Cropix

"U OVOM je vremenu potrebno buditi nadu", poručio je u ekskluzivnom intervjuu za Media servis nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. Smatra da je vjera u Hrvatskoj i dalje čvrsta no poručuje - ako si vjernik budi ono što jesi.

Crkva želi osvijestiti pripadnost Isusu, u ovom je vremenu potrebno buditi nadu, pogotovo kad sve izgleda bez izlaza, kaže kardinal Josip Bozanić.

"Upravo zbog toga Crkva u ovo vrijeme želi probuditi tu svjest. Ako si vjernik, budi ono što jesi. Svjedoči to svojim životom. Ako si susreo Isusa, onda budi u zajedništvu s njim", naglasio je Bozanić.

Kardinal se osvrnuo i na povratak generala Gotovine i Markača iz Haaga, koji su nakon nekoliko godina pritvora odmah stigli u katedralu. Tu smo osjetili da čovjek bez Boga ne može, rekao je Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Tih dana se očitovala duša hrvatskog naroda i mi smo na nju ponosni", kazao je Bozanić.

"Božić je blagdan svakog čovjeka"

Ususret Božiću kardinal Bozanić kaže - ovaj je blagdan blagdan svakog vjernika, ali i blagdan svakog čovjeka.

"Jer je Isus došao za svakog čovjeka i Isus donosi spasenje svakom čovjeku. Čovjek teži za Bogom i upravo taj put do Boga čovjeku pokazuje i otvara Isus Krist", poručuje Bozanić.

Kardinal Bozanić uputio je i prigodnu čestitku.

"Svima želim obilje božićnog svjetla, božićne radosti i božićnog mira. Svima nekima bude sretan Božić i blagoslovljena Nova 2013. godina".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara