Bozanić napao Vladu zbog zdravstvenog odgoja: Povlačite ideološke poteze protivne mišljenju većine!

Foto: Dragan Matić/Cropix

ZAGREBAČKI nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, danas se na tradicionalnom predbožićnom susretu sastao s ravnateljima vrtića te osnovnih i srednjih škola grada Zagreba s kojima je razgovarao o uvođenju zdravstvenog odgoja u škole.

Iskoristio je priliku da oštro kritizira Vladu kazavši da na gospodarskom planu "neuspješno tragaju za napretkom, te u isto vrijeme povlače poteze ideološke naravi koji su u suprotnosti s bitnim odrednicama hrvatske kulture i svjetonazora većine". Bozanić tvrdi kako se bez javne rasprave i protiv volje većine nastoje u područje odgoja uvesti odgojni oblici koji nisu u skladu s hrvatskom tradicijom.

"Nakon snažnih zahvata u gospodarsko područje proizvodnje, čini se da se proces premješta u prostore odgoja, obrazovanja i kulture", rekao je Bozanić, te dodao da odgoj i obrazovanje nisu samo tehničke i intelektualne naravi te da se znanje vrlo lako može zloupotrijebiti: "U obitelji dijete stječe prva znanja, prva životna iskustva, usvaja sustav vrijednosti, norme ponašanja i model identifikacije", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Bozanićevim idejama složio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se slaže da Crkva ima važnu ulogu u razvoju hrvatskoga narode te se također zalaže za pravo roditelja na izbor odgoja svoje djece.

Predsjednik Udruge ravnatelja srednjih škola Drago Babić napomenuo je kako se ove godine broj upisanih učenika na vjeronauk u njegovoj školi povećao za 16 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara