Brammertz: Nema otvorenih pitanja između Srbije i ICTY-a

Brammertz: Nema otvorenih pitanja između Srbije i ICTY-a

Foto: Guliver image/Getty images

GLAVNI tužitelj haaškog tribunala za zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) Serge Brammertz ocijenio je u razgovoru s visokim srbijanskim dužnosnicima da Beograd i Den Haag nemaju otvorenih pitanja i najavio da će pred Vijećem sigurnosti UN u prosincu njegovo izvješće o suradnji biti pozitivno.

S Brammertzom su danas u odvojenim susretima razgovarali prvi potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministar obrane Nebojša Rodić i državni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukčević i Brammertz razmotrili su preostala pitanja: nove predmete tužiteljstva za ratne zločine, efikasniji pristup dokumentaciji ICTY i "zaštitu svjedoka bez koje nema uspješnog suđenja u regiji".

Kako je priopćeno nakon ovih sastanaka, suradnja Srbije i tužiteljstva u Den Haagu je "na veoma visokoj razini" i "nema otvorenih pitanja", a Brammertz je svojim sugovornicima potvrdio da će njegovo izvješće u UN biti pozitivno.

Brammertz se u ponedjeljak sastao i s predsjednikom Nacionalnog vijeća ua suradnju s ICTY Rasimom Ljajićem kojem je prenio istu poruku

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara