Branitelj protiv šatordžija: Ni kad mi prijete da će mi tijelo plivati Savom ih se ne bojim

Branitelj protiv šatordžija: Ni kad mi prijete da će mi tijelo plivati Savom ih se ne bojim

Screenshot: N1

ZORAN ERCEG, 55-godišnji branitelj koji je ovih dana javno ustao protiv šatordžija u Savskoj koji pokušavaju monopolizirati glas branitelja, danas je za N1 rekao kako mu smetaju nasilne poruke koje se odašilju iz šatora.

"Prije svega, ja moram naglasiti da svatko tko je nezadovoljan u ovoj zemlji ima pravo prosvjedovati.

Ja uopće ne sumnjam da oni imaju niz opravdanih razloga, i ja imam razloge za prosvjedovati. Ipak, ja smatram da mi moramo poštivati institucije ove države", istaknuo je Erceg.

Smeta me kad prijete građanima "krvavim Božićem"

Naglasio je kako ga osobito smeta kada branitelji, koji bi trebali braniti ustavnopravni poredak, prijete građanima "krvavim Božićem" te nasilnim dolaskom na Markov trg.

Rekao je i kako smatra da branitelji prosvjedom pred Ministarstvom krše zakon.

"Način na koji oni to rade nije u redu. Prosvjed je u redu, ali zakon se mora poštivati i način prosvjeda mora biti zakonit. Oni ugrožavaju moja prava, a ja sam došao u situaciju da se kao ratni vojni invalid sramim reći u bolnici ili negdje drugdje da sam ja ratni vojni invalid", objašnjava.

Erceg je kazao kako branitelji koji prosvjeduju u Savskoj ne predstavljaju sve branitelje te kako su zbog njihovog ponašanja svi branitelji na lošem glasu.

Prijete mi od prvoga dana, ali ne bojim se

Prijetnje dobiva od prvog javnog istupa, kaže, ali dodaje i kako ih nije prijavio policiji.

"Od prvog dana kad sam stavio objavu na Facebooku, probušili su mi četiri gume na automobilu".

"Želim reći da ih se ne bojim. Kada mi prijete da će moje tijelo plivati Savom, da će mi se napiti krvi, ja nisam niti u ratu pokazivao strah pa neću ni sada. Jedino što tražim od branitelja je da formaliziraju taj skup. Kada to učinite, protestirajte do mile volje, ali ne na štetu institucija.

Mene užasno smeta kada mediji to zovu protestom branitelja. To nije protest branitelja, to je protest jedne male grupe", zaključuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara