Branitelji pružili podršku uhićenim suborcima: Ovakvo traumatiziranje mora prestati!

Foto: AFP

UDRUGA branitelja s područja grada Gospića oglasila se priopćenjem o uhićenju petorice pripadnika i ratnih invalida Domovinskog rata zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina tijekom akcije "Medački džep".

Iz Udruge su naglasili kako se ovim uhićenjima nastavio "križni put" branitelja iz Gospića, koji s prekidima traje već 11 godina. Oštro su kritizirali način na koji su se uhićenja provela, navodeći kako takvi postupci stvaraju ozbiljne psihoze i traume kod hrvatskih branitelja, ali i njihovih obitelji.

Djeca branitelja proživljavaju velike traume

"Oštro se protivimo načinu privođenja i uhićenja naših suboraca, invalida Domovinskog rata koji se spektakularno uhićuju na način da mnogobrojne policijske snage opkoljavaju zgrade, pretresaju i privode branitelje pred njihovom malodobnom djecom i susjedima što dodatno produbljuje traume", stoji u priopćenju.

Tvrde kako su se tijekom proteklih 11 godine svi branitelji iz Gospića bez potrebe za korištenjem prisile odazivali svakom pozivu Suda. Isto bi učinili i u ovom slučaju.

"Medački džep je legalno provedena operacija"

Postupci poput ovakvih spektakularnih uhićenja, navode iz Udruge, obezvređuju akciju "Medački džep", koja je bila legalna i uspješno provedena operacija.

"Nas, sudionike te operacije, ovakvi postupci vrijeđaju, budući svi znamo što je akcija predstavljala za građane grada Gospića koji su do završetka te operacije bili izloženi svakodnevnim topničkim i drugim napadima", apeliraju gospićki branitelji.

Na kraju su pružili svoju bezrezervnu potporu uhićenim braniteljima i suborcima, ali i njihovim obiteljima kojima je, kako navode, u ovim trenucima najteže.

Još jednom su apelirali na obzirnije postupanje prema ljudima koji su "bezrezervno izložili svoje živote za dobrobit naše domovine".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara