Britanac se polio benzinom i zapalio ispred Zavoda za zapošljavanje jer su mu kasnile naknade

Britanac se polio benzinom i zapalio ispred Zavoda za zapošljavanje jer su mu kasnile naknade

Ilustracija: AFP

BRITANAC se ispred Zavoda za zapošljavanje u Birminghamu zapalio nakon što se sa službenicima svađao oko naknada.

Prema prvim informacijama 48-godišnjak, kojemu mediji još nisu objavili ime, se polio zapaljivom tekućinom i zavezao za ogradu nakon svađe u Zavodu za zapošljavanje. Ustanova je odmah evakuirana, a policija je ugasila muškarca koji je potom sa opeklinama po nogama prevezen u bolnicu.

"Čovjek mora biti očajan da bi tako nešto napravio"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Guardian od izvora bliskima Zavodu je doznao kako je muškarac prvo imao status ugrožene osobe sa velikim zdravstvenim problemima, no nedavno je došla procjena da je sposoban za rad što je dovelo do toga da ga moraju prebaciti sa jedne naknade na drugu. Zbog toga su mu kasnile isplate.

Neimenovani očevidac je Birmingham Mailu kazao da je muškarac došao u Zavod sa benzinom te je počeo prijetiti pa su evakuirali cijelu zgradu. "Zavezao se za ogradu te je poderao nogavice na hlačama", kazao je očevidac i dodao da se mogao osjetiti smrad benzina kada se zapalio, ali i da je policija potom brzo reagirala te su brzo ugasili.

"Čovjek mora biti jako očajan da bi tako nešto napravio. Šokantno je da ljude dovode do toga", rekao je očevidac. Policije je izvijestila da je muškarac upućen na psihijatrijsku procjenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara