Brodogradilište Uljanik: Porinuće novog broda izgrađenog za vlastitu flotu

Foto: uljanik.hr

U ULJANIKU je 28. rujna s navoza 1 u more porinuta gradnja 491 pod nazivom "Valovine" koju ULJANIK Brodogradilište gradi za kompaniju ULJANIK Financije društvo u sastavu ULJANIK Grupe namijenjeno izgradnji brodova za vlastitu flotu u vrijeme niskog intenziteta svjetskog tržišta te nižih cijena novogradnji.

Brod je u more tradicionalnim presijecanjem konopa pustila gospođa Pavlina Klasta poslovna tajnica predsjednika Uprave ULJANIK Grupe.
 
Nazočnima se obratio i Eduard Milovan direktor ULJANIK Brodogradilišta koji je istaknuo kako osim zapošljavanja vlastitog kapaciteta brodogradilišta i poslovnih sustava u okruženju, Gr.491, kao i cijela serija brodova za prijevoz rasutih tereta ima za cilj svladavanje svjetske krize na tržištu brodova uz zadržavanje kontinuiteta proizvodnje i proširenje flote domaćeg naručitelja.
 
Milovan se tom prilikom zahvalio i čestitao inspektorima "Uljanik Ship Managementa", "Hrvatskog registra brodova" i "Bureau Veritasa" na dobroj suradnji istaknuvši najveće zasluge i čestitke svim zaposlenicima "Uljanika" na uspješnom porinuću.
 
Gradnjom ovog broda, ali i "Punte" – (gradnja 490) koja je trenutno pred isporukom ULJANIK Grupa zadržava kontinuitet zaposlenosti vlastitih proizvodnih kapaciteta i radnika u vremenima kada se oporavak polako nazire, ali još uvijek nije došlo do značajnijeg pomaka na brodograđevnom tržištu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Riječ je o brodovima za prijevoz rasutog tereta nosivosti 52.000 tona, dužine 189,90 i širine 32,24 metara. Brod će pokretati Uljanikov MAN motor oznake 6S50MC-C7 snage 8.600 kW pri 121 o/min s kojim će brod postizati oko 15 čvorova brzine plovidbe.
 
Ugovor za gradnju "Valovina" potpisan je 28. lipnja 2010. godine, a kobilica je položena koncem 2011. godine. Uljanik ovim brodovima zadržava kontinuitet proizvodnje u vremenima dok još uvijek nije došlo do značajnijeg oporavka brodograđevnog tržišta.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara