Brodosplit: Nenamjenskog trošenja novca nema i sve naše transakcije su transparentne

Brodosplit: Nenamjenskog trošenja novca nema i sve naše transakcije su transparentne

Foto: Hina

NAKON objave članka "Država mu daje milijardu i pol kuna, a istražuje ga DORH", stiglo je reagiranje Brodosplita koje objavljujemo u cijelosti.

Predmet : Ispravak objavljenih informacija u tekstu '' Država mu daje milijardu i pol kuna, a istražuje ga DORH '' na internet portalu Index.hr  od 16. travnja 2015. godine.

Split, 23. travnja 2015. godine

Poštovani,

molimo da u skladu s odredbom čl. 40 Zakona o medijima (NN 59/04), na istom ili istovrijednom mjestu i na isti način, sukladno odredbi čl. 41. koji regulira pravo na ispravak objavljene informacije, objavite ispravak netočnih navoda.

U tekstu autora Dragana Miljuša pod nazivom '' Država mu daje milijardu i pol kuna, a istražuje ga DORH '' izneseni su neistiniti navodi. Obzirom na namjeru nanošenja štete Brodosplitu, s netočnim podacima, ili namjerno te negativnu konotaciju cijelog teksta, molimo za objavu ovog reagiranja radi pojašnjenja informacije koju ste objavili.

- Pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću tvrdimo da su svi navodi iz anonimne kaznene prijave u cijelosti netočni, neutemeljeni i nevjerodostojni. Ovim neodgovornim činom i neistinama o Brodosplitu ozbiljno su narušeni i dovedeni u pitanje kredibilitet i poslovnost ne samo svih radnika splitskog brodogradilišta već i cijele hrvatske brodogradnje.

Nenamjenskog trošenja novca nema i sve naše transakcije su transparentne i moguće je u njih imati uvid, a svi oni koji trebaju imati uvid, imaju ga. U potpunosti ispunjavamo sve svoje obaveze, provode se redoviti kontrolni nadzori i mjesečno dostavljamo sva potrebna izvješća, a jednom godišnje i Europskoj komisiji kao krovnom kontrolnom tijelu. Općepoznato je da smo od početka privatizacije napravili vrlo velike promjene i mnogima je to bilo nešto u čemu se nisu do kraja snašli.

U daljnjem periodu očekujemo nastavak trenda rasta za cijelu DIV grupu, jer smatramo da smo osigurali pretpostavke za to. Naš cilj je uvijek isti, a to je pozicioniranje Brodosplita kao najboljeg europskog brodogradilišta.

S poštovanjem
 
Josip Jurišić
Voditelj odnosa s javnošću Brodosplita

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara