Broj nezaposlenih prešao 355 tisuća: U tjedan dana na burzi završilo gotovo pet tisuća ljudi!

Broj nezaposlenih prešao 355 tisuća: U tjedan dana na burzi završilo gotovo pet tisuća ljudi!

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

NEKOLIKO dana uoči Božića crna brojka Hrvata na burzi dodatno je porasla - danas je premašila 355 tisuća, a raste i rast će i dalje.

U proteklih tjedan dana bez posla je ostalo gotovo pet tisuća ljudi i trenutačni broj (registriranih) nezaposlenih prema podacima na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iznosi 355.130. Slobodnih radnih mjesta ima još i manje negoli proteklog tjedna - svega 3.231.

Hoće li Hrvatska uskoro dosegnuti i crnu brojku od 400.000 nezaposlenih?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
A bolji dani se ne naziru. Proteklog tjedna je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić poručio kako će nezaposlenost rasti sve do druge polovice 2013. godine. Hoće li Hrvatska uskoro dosegnuti i crnu brojku od 400.000 nezaposlenih?

Otkako Vlada "potiče zapošljavanje" registrirano 16 posto više nezaposlenih!


Porazne brojke pokazuju i porazan učinak Vladinih mjera poticanja zapošljavanja. Vlada ne samo da nije uspjela smanjiti nezaposlenost, već nije uspjela ni zaustaviti njen rast. U gotovo sedam mjeseci primjene Zakona o poticanju zapošljavanja broj nezaposlenih je porastao za gotovo 50 tisuća, odnosno za 16 posto!

Podsjetimo, Zakon o poticanju zapošljavanja stupio je na snagu 31. svibnja ove godine, a Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju zapošljavanja 8. studenog ove godine. Koliko su ti zakoni "urodili plodom" najzornije prikazuju sljedeće brojke - Hrvatski zavod za zapošljavanje je krajem svibnja registrirao 306.056 nezaposlenih, dok ih je danas na burzi gotovo 50 tisuća više nego tad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara