Čačić: Brodosplit prodajemo DIV-u, optužnica protiv Debeljaka neće na to utjecati

Foto: Jakov Prkić / Cropix

"ZA OPTUŽNICU protiv Tomislava Debeljaka doznali smo iz medija", tvrdi se u priopćenju koje je novinarima poslala Uprava DIV grupe.

Protiv Debeljaka je DORH, podsjećamo, podigao optužnicu i tereti ga da je kao direktor kninske tvrtke PTC Krka oštetio državni proračun za 3,6 milijuna kuna. Ova informacija izazvala je veliku buru u javnosti, prvenstveno zbog činjenice da je nedavno dogovorena prodaja Brodosplita Debeljakovoj DIV grupi.

Uprava DIV grupe tvrdi da su oni kao jedini zainteresirani ispunili sve tražene uvjete u natječaju za privatizaciju Brodosplita, koji je bio otvoren više od dvije godine. Također ističu da Vlada tek treba donijeti konačnu odluku o prihvaćanju DIV-ove ponude.

"Optužnica nas neće spriječiti u ozdravljenju Brodosplita"

"Ne želeći vjerovati da objava ove vijesti ima veze s trenutkom neposredno pred donošenje Odluke Vlade RH, očekujemo okončanje procesa prihvaćanjem prijedloga Ugovora, a sve u cilju spašavanja Brodosplit d.d., te njegovog uspješnog restrukturiranja što smo si zacrtali kao jedini cilj", priopćili su iz DIV-a.

"Što se tiče DORH-ove optužnice, a koja se vezuje uz gosp. Debeljaka, vjerujemo u hrvatsko pravosuđe, državne institucije u interesu nam je i nadamo se da će se postupak utvrđivanja odgovornosti što prije provesti kako bi se izbjegle daljnje špekulacije u medijima i javnosti. Upravu DIV-a to neće spriječiti u ozdravljenju Brodosplita na zadovoljstvo države i svih građana Hrvatske", zaključuje se u priopćenju.

Čačić: Optužnica neće utjecati na prodaju Brodosplita

Nikakve probleme oko optužnice protiv Debeljaka ne vidi ni prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. Štoviše, Čačić smatra da optužnica nema nikakve veze s Vladinom odlukom da DIV-u prepusti Brodosplit.

"Osobno ne znam duguje li DIV nekakve novce državi. Ali to apsolutno neće utjecati na odluku o prodaji Brodosplita", kaže Čačić koji tvrdi da treba povući razliku između Debeljakove individualne odgovornosti i odgovornosti DIV-a kao tvrtke.

U razgovoru s novinarima nakon sastanka na kojem se odlučivalo o sudbini Diokija i Dine, Čačić je posebno istaknuo da se DIV ni na koji način ne spominje u optužnici protiv Debeljaka. "Uopće se ne radi o tvrtki koja je dala ponudu za brodogradilište", kaže Čačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara