Čačić: SDP-ov i HNS-ov amandman na Izborni zakon je čisti pokušaj moje političke likvidacije

Čačić: SDP-ov i HNS-ov amandman na Izborni zakon je čisti pokušaj moje političke likvidacije

Foto: FAH

POTPUNO je jasno da je SDP-ov i HNS-ov amandman na konačni prijedlog Zakona o izboru zastupnika u Hrvatskom saboru čisti pokušaj moje političke likvidacije" poručio je Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - Reformisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da mi traje rehabilitacijski rok nakon odslužene zatvorske kazne za prometnu nesreću u Mađarskoj. Zaista ne znam otkuda i zašto njihov strah od moje kandidature na predstojećim parlamentarnim izborima, da su spremni na ovakav potez do sada nezabilježen u političkoj praksi. U politici smo do sada svjedočili različitim političkim likvidacijama, poput one Ante Paradžika, ali ovaj amandman pokušaj je političke likvidacije manipuliranjem zakonodavnom moći što politička praksa ne pamti. Nigdje na svijetu nije zabilježeno izjednačavanje kriminalnih radnji s nehatom.

Meni se dogodila prometna nesreća i nikada nisam niti osumnjičen niti osuđen za bilo kakvo koruptivno ili nečasno djelo. Dok se meni pokušava onemogućiti političko djelovanje čistim političkim atentatom, istovremeno se podupire kandidaturu Andre Vlahušića pravomoćno osuđenog za koruptivne radnje" poručio je Čačić u javnom priopćenju.

Smatra kako je amandman politički i ljudski duboko amoralan, a o čemu se, kaže, zapravo radi potvrđuje i to što je amandman u saboru već prozvan "Lex Čačić".

"Kreatorima ovog političkog atentata ono što su zamislili zasigurno će se vratiti kao bumerang jer će građani, čiju političku pamet podcjenjuju, prepoznati njihove namjere. Ja im poručujem da me zasigurno neće onemogućiti i zaustaviti u mom političkom djelovanju“, izjavio je Radimir Čačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara