Čačić na ruku napisao podsjetnik: Svjetla, brzina, pojasevi, zračni jastuci

Čačić na ruku napisao podsjetnik: Svjetla, brzina, pojasevi, zračni jastuci

Foto: Davor Pongračić/Cropix

RADIMIR ČAČIĆ tijekom današnjeg ročišta na ruku si je napisao podsjetnik kako se ne bi zaboravio osvrnuti na bitne faktore koje je spominjalo mađarsko tužiteljstvo, ali i njegova obrana. To su svjetla, brzina, zračni jastuci i pojasevi.

> Facebook anketa: Treba li Čačić podnijeti ostavku?

Upravo o tim navedenim faktorima govorio je pred sudom prije izricanja presude. Naveo je da je još policiji nakon nesreće rekao da nije vidio svjetla na autu a ne da svjetla na Škodi ispred njega nisu bila upaljena. Također, rekao je kako je bio sam u autu te da se drugi zračni jastuk nije niti otvorio do kraja.

Što se tiče brzine, kazao je kako je jedan vještak potvrdio njegove navode o brzini kojom se kretao, dok niti drugi, koji je prvo rekao da je Čačić vozio prebrzo, nije isključio pogrešku od 10-15 posto njegove tvrdnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačićev odvjetnik novinarima: Je li vam žao što presuda nije bezuvjetna?

Čačić je naglasio kako mu je od cijele presude izrazito bitna odredba, koje inače nema u hrvatskom kaznenom sustavu, a to je da se automatski briše njegov kriminalni dosje. Bilo mu je bitno da je u tom smislu čist.

Inače, nekoliko puta tijekom dana povuklo se pitanje odnosa medija prema Čačiću. Njegov je mađarski odvjetnik upitao novinare jesu li tužni zato što presuda nije bezuvjetna. Čačić ide dalje, on sada ima otvorene ruke kazati kako je od početka bio dosljedan. Rekao je da će se povući ako kazna bude bezuvjetna. Kazna je uvjetna, dakle ostaje tu gdje je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara