Čačić se pohvalio: Snimio sam seriju "Da, ministre" i pokazao je svojim pomoćnicima i šefovima odjela

Čačić se pohvalio: Snimio sam seriju "Da, ministre" i pokazao je svojim pomoćnicima i šefovima odjela

Foto: Davor Pongračić/Cropix

U EMISIJI Poslovni tjedan Hrvatskog radija (kojem Ministarstvo gospodarstva plaća 115 tisuća kuna za period od 1. svibnja do 31. prosinca kako bi ministar i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić mogao javnosti pozitivno pričati o potezima Vlade), Čačić se pohvalio kako je djelatnicima Ministarstva puštao snimku serije "Da, ministre".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ima ona izvrsna serija koja se, čini mi se, zove `Da, ministre`. Ja sam u prošlom mandatu dao snimiti jednu epizodu te serije pa sam je pokazao svojim pomoćnicima i šefovima odjela i odsjeka u ministarstvu kako bi vidjeli da ja znam što mi rade, a ne da misle da ja to ne znam", izjavio je Čačić, koji je uvjeren i kako "Vlada nikad neće dobiti rat protiv birokracije".

Dodao je i kako "razumije ogromnu strast birokrata da ne naprave ništa" te potrebu administracije da sve spriječi. "To je ugrađeno u način ponašanja po principu - ako nešto nisi napravio, onda ne možeš ni biti kriv", kaže Čačić i dodaje kako birokracija pokazuje da "radi nešto" i plaću zarađuje na sljedeći način: "Staviš neku primjedbu i zaustaviš nešto. Ne samo da ničemu ne pridonosiš, nego se trudiš da i zaustaviš. To je trajni rat, i nije samo specifičan za Hrvatsku, jer je to duh birokracije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara