Centar za socijalnu skrb još nije našao dječaka na kojem se iživljavao "doktor" Pavlović

Screenshot: Youtube

"DOKTOR" Ante Pavlović je, nakon što je Index otkrio snimku na kojoj zlostavlja 12-godišnjeg dječaka, bar privremeno iza rešetaka. Tko je dječak kojeg je Pavlović maltretirao, Centar za socijalnu skrb, koji bi trebao pomoći žrtvi, još nije doznao.

> "Skidaj gaće, jebem ti mater": "Doktor" Pavlović pred roditeljima zlostavlja dječaka

> Policija istražuje "doktora" Pavlovića: Pred roditeljima je zlostavljao dječaka

> Policijska istraga zbog zlostavljanja dječaka traje, Youtube uklonio kanal Ante Pavlovića

> "Doktora" Pavlovića pustili da se brani sa slobode: "Tko vas jebe, neuništiv sam"

> Ponovno uhićen "doktor" Ante Pavlović

U istražni zatvor ga stavili tek iz drugog pokušaja

Pavlović je prvi put uhićen 14. studenog. U pritvoru je prenoćio te je nakon toga pušten na slobodu. Prije dva dana ponovno je priveden i ovog je puta zadržan u istražnom zatvoru.

Kako se doznaje na Županijskome sudu u Karlovcu, Ante Pavlović, kojeg se tereti za povredu prava i privatnosti djeteta, naposljetku je ipak lišen slobode jer mu je izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Karlovcu, odlučujući o žalbi državnog odvjetništva na rješenje suca istrage od 15. studenoga, odredilo istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, uništavanja tragova, utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Predsjednik Županijskoga suda Ivan Perković rekao je u petak za Hinu da je Pavlović prije dva dana lišen slobode jer su članovi Izvanraspravnog vijeća prihvatili argumente iz žalbe Općinskoga državnog odvjetništva.

Pavlović je bio ispitan u Općinskome državnom odvjetništvu 15. studenoga, nakon čega ga je sudac istrage pustio da se brani sa slobode, ali se tužiteljstvo žalilo.

Općinsko državno odvjetništvo tereti osumnjičenika da je krajem kolovoza u Novom Zagrebu grubo zlostavljao dijete (2002.), koje su na "liječenje" doveli otac i članovi uže obitelji. Tereti ga da je dječaka vrijeđao, ponižavao, prijetio mu, zastrašivao ga i fizički zlostavljao, tukao ga bičem, tražeći od njega da se pred svima skine i pokaže spolovilo, pokušavao mu skinuti hlače, snažno ga bacio na pod i ponovno tukao bičem. Dječak je, navodi tužiteljstvo, zapomagao i molio oca za pomoć, a osumnjičenik je cijeli "tretman" snimao videokamerom, nakon čega je videozapis stavio na internetski servis YouTube.

Dok ne saznaju tko je dječak, ne mogu mu pomoći


Na pitanje pomaže li se žrtvi, u karlovačkom Centru za socijalnu skrb odgovaraju da do kraja radnog vremena u petak od policije ni od mjerodavnoga Općinskog državnog odvjetništva taj predmet nisu zaprimili na postupanje te im nije poznato o kojoj je obitelji riječ.

"Održali smo u utorak sastanak o tome, ali do sada nismo doznali ni inicijale da bismo mogli provjeriti je li ta obitelj već u nekoj vrsti naše obrade i zaštite", rekla je ravnateljica karlovačkog Centra za socijalnu skrb Višnja Malinar. Dodala je kako "samo načelno može reći da s pozornošću prate taj slučaj", zasad samo kroz medije, te da će, čim dobiju predmet i budu znali o kome je riječ, "poduzeti sve u skladu s obiteljskom pravnom zaštitom".

U ime Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka voditelj Tomislav Ramljak rekao je da su s nekoliko mjesta uspjeli ukloniti internetski sadržaj toga Pavlovićeva tretmana na kojem se vidi žrtva i kroz kakvo je maltretiranje prošla.

"To je svakako neprimjereno prikazivanje djeteta, a jedna od naših djelatnosti je i takva zaštita bez obzira na to što je naglasak u našem radu dječja pornografija", rekao je za Hinu Ramljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara