Centar za socijalnu skrb oduzima djecu ženi koju je suprug brutalno pretukao

Foto: Shutterstock (Ilustracija)

CENTAR za socijalnu skrb oduzet će troje djece ženi iz Župe dubrovačke i njenom nasilnom suprugu koji ju je brutalno pretukao. Izdvajanje djece iz obitelji je, kako doznaje Dubrovački dnevnik, zatraženo još i prije nego što je 41-godišnjak prošli tjedan brutalno pretukao svoju 35-godišnju suprugu.

> Monstrum iz Župe dubrovačke unakazio suprugu: Brutalno je pretukao, nožem joj otkinuo nos

"Ovo je izuzetno težak slučaj, ali moram reći da Centar za socijalnu skrb Dubrovnik nije ovdje napravio niti jedan propust", kaže Kata Raič, v.d. ravnateljice dubrovačkog Centra za socijalnu skrb. Dodaje da je ova obitelj već tri godine u postupku te je Centar, postupajući prema zakonu, poduzeo sve mjere za zaštitu i dobrobit djece. Djeca će biti smještena kod najbliže rodbine.

Centar za socijalnu skrb najprije je donio mjeru upozorenja na nepravilnosti u odgajanju djece, nakon čega je izvršen terenski nadzor. Roditelji nisu ispoštovali upozorenja koja su im izrečena nakon prve dvije mjere, te je odlučeno da će se djeca izdvojiti iz obitelji.

"Na našem području otprilike jednom godišnje žena zatraži smještaj na sigurno i teško je da s djecom mora ići u drugi grad. Bolje bi bilo da se počinitelja izdvoji iz obitelji kako bi djeca mogla ostati u svome krevetu, svome vrtiću", kaže Raič, koja smatra da bi ovaj slučaj trebao biti poticaj drugim ženama da prijave nasilnike.

Podsjećamo, policiji poznati obiteljski nasilnik prošlog je tjedna svoju suprugu pretukao i mučio nožem. Nanio joj je teške ozljede glave. Nakratko je bio u bijegu, ali je nakon par sati uhapšen u Dubrovniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara