Čestitka premijera Milanovića za Praznik rada: "Mi ne možemo biti najpametniji u svemu"

Foto: Facebook

PREMIJER i predsjednik SDP-a Zoran Milanović 1. svibnja obilježava u Rijeci na tradicionalnoj proslavi primorsko - goranskog SDP-a. Premijer Milanović svoje je govor počeo čestitkom, a posvetio ga je svima onima koji ne rade i koji nemaju posla.

"Naš zadatak je težak zadatak da im osiguramo to temeljno pravo, poštenu plaću za pošten rad. To je sve što normalan čovjek želi i to je sve što normalna država i normalna politika mora osigurati", rekao je Milanović dodavši kako će sljedeće razdoblje biti teško baš kao i ostvarenje ovog zadatka. No, dodao je, ne treba se osvrtati na ono što je bilo.

"Nas čekaju ozbiljni problemi. Mi želimo sačuvati način života kakav imamo, naše navike, naše želje i običaje koji su obre i manje dobre, ali su naše. Da bismo sačuvali ono što imamo, samo da bismo sačuvali, morat ćemo raditi teže, ozbiljnije i pametnije nego do sada. Svijet se mijenja", istaknuo je Milanović dodavši:

"Da bismo sačuvali svoj način života, svoj standard moramo kao mala zemlja, kao nova članica Europske unije vrlo jasno odrediti što nam je važno, što nam nije važno i s čime se moramo uhvatiti u koštac", izjavio je Milanović.

Premijer je kao važne ciljeve istaknuo očuvanje nacionalnih interesa diljem zemlje, a kako se obraćao Riječanima iskoristio je priliku naglasiti značaj riječke luke.

"Ova luka mora postati jedna od najvažnijih luka u Europi. To je naš izazov", istaknuo je Milanović dobivši odabravanje prisutnih.

Premijer se na kraju svog govora osvrnuo i na skorašnji ulazak Hrvatske u Europsku uniju naglasivši kako će biti važno izboriti se za sve mogućnosti koje nam se udruživanjem u europske integracije otvaraju.

"Mi ne možemo biti najpametniji u svemu, mi ne možemo biti najveći jer to nismo, mi ne možemo biti najjači, mi nemamo najveće mišiće, ali moramo biti brzi, moramo biti pametni i moramo znati što nam je stvarni interes", rekao je Milanović.

"Tko radi, tko zarađuje, tko doma donosi kruh, taj se poštuje. To je početak svega, da poštuje sam sebe, a onda ga poštuje njegova obitelj, poštuju se uzajamno, poštuju ga susjedi. Takvu zemlju poštuju druge zemlje. Takvu Hrvatsku želimo. Ja ne obećajem čuda, ali obećajem borbu ne samo za svako radno mjesto nego za svako novo radno mjesto. Tamo gdje nešto nestane, gdje se nešto pretvori u prah, tamo nešto novo mora narasti,. Za sve postoji vrijeme, za sve postoji sezona. Ovo je sezona da čuvamo ono što možemo, da to nadograđujemo i unapređujemo i da gradimo novo. Ono što ne možemo, ne možemo", zaključio je premijer Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara