Četvorici Albanaca 16 godina zatvora za šverc 60 kilograma marihuane

Foto: MUP (Arhiva)

ČETVORICA Albanaca iz Drača osuđeni su na splitskom Županijskom sudu na 16 godina zatvora zbog šverca 60 kilograma marihuane. S "travom" su uhvaćeni 16. veljače u polju kod Vitaljine blizu državne granice.

Menadžeri i magistar iz Drača

Prvookrivljeni Ardit Peuli magistar je ekonomije, a diplome imaju i Istref Vojdulla i Bruno Doraci. Prvi je menadžer u kulturi, a drugi menadžer u građevini. Isprva su se Albanci branili šutnjom, no onda je okrivljenik Miklovan Xhafa prezeo odgovornost na sebe. Ipak, sud nije povjerovao, već je svu četvoricu osudio na po četiri godine zatvora te ih obavezao na plaćanje sudskih troškova, po četiri tisuće kuna svakome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo dokaza za zločinačku organizaciju

Sud je u cijelosti poklonio vjeru policajcima koji su spazili okrivljenike kako prenose vreće marihuane u Hondu albanskih registracija. Ipak, nije prihvaćeno stajalište USKOK-a da se radi o zločinačkoj organizaciji.

"Za to su postojale samo indicije, ne i dokazi da su se okrivljenici ranije bavili s ovim poslom ili da su ga mislili nastaviti", pojasnio je sudac Damir Romac u obrazloženju presude.

Albancima je produljen pritvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara