Chavez: Resursi pripadaju narodu, njima ne smiju upravljati kapitalisti, imperijalisti i domaća buržoazija

Foto: AFP

VENECUELANSKI predsjednik Hugo Chavez prekinuo je kratkotrajnu medijsku izolaciju kako bi naciji poručio da se prošlih dana odmara nakon dijete i liječenja od raka. Iako se zbog neuobičajenog Chavezovog nestajanja sa scene počelo spekulirati o tome da se njegovo stanje pogoršava i da bi to moglo zakomplicirati njegove šanse za reizbor, Chavez je u svom zadnjem razgovoru za državnu televiziju opovrgnuo te navode i kazao kako i dalje sve ima pod kontrolom, iako radi nešto manje nego što je to činio prije bolesti, prenosi Reuters.

"Nažalost, ne mogu nastaviti biti divlji konj kakav sam bio. Malo ću se odmoriti i opet ću biti dobro. Nekad uopće nisam spavao, a sad radim kako i zakon nalaže - samo osam sati dnevno", kazao je u telefonskom razgovoru za TeleSUR, koji je trajao otprilike 90 minuta.

Pritom je još jednom iskoristio priliku da pohvali hrabre poteze Argentine i Bolivije, ali i drugih zemalja Južne Amerike koje su u zadnje vrijeme nacionalizirale važne kompanije.

"Odluka Argentine da ponovno stekne kontrolu nad svojom naftnom kompanijom bila je odlična ideja mog prijatelja Nestora Kirchnera i njegove supruge Cristine. Upravljanje prirodnim resursima ne smije biti u rukama multinacionalnih kompanija, imperijalista, kapitalista ili nacionalne buržoazije. Ne smije, jer ti resursi pripadaju narodu", kazao je odlučni Hugo Chavez.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara