Chavez danas putuje na Kubu radi nove operacije

Foto: AFP

VENECUELANSKI predsjednik Hugo Chavez danas će otputovati na Kubu kako bi bio podvrgnut operativnom zahvatu uklanjanja izrasline koja se pojavila na istom mjestu s kojeg mu je prošle godine uklonjen zloćudni tumor, piše BBC.

Chavez je od parlamenta dobio dozvolu da zemlju napusti u periodu duljem od pet dana, te je rekao kako se vjerojatno radi o malignoj izraslini, a svoj odlazak na novi zahvat najavio je početkom ovog tjedna.

Rekao je kako je u dobroj fizičkoj kondiciji te kako je odlučan u namjeri da pobijedi bolest koja je došla u kritično vrijeme, u jeku priprema kampanje za predstojeće predsjedničke izbore.

Ljevičarski venecuelanski vođa, koji je na čelu zemlje posljednjih 13 godina, u listopadu bi trebao ući u utrku za ponovno osvajanje izbora i šestogodišnjeg mandata, te je upozorio kako će liječenje kojem će biti podvrgnut najvjerojatnije kao posljedicu imati smanjenje obveza za vrijeme predizborne kampanje.

Iako prava narav i detalji njegova oboljenja, te težina bolesti od koje pati nikada nisu objavljene, zbog čega se uvelike nagađalo da je njegovo zdravstveno stanje daleko teže od onoga kakvim se prikazuje, on se listopadu prošle godine proglasio zdravim nakon što je zbog raka na Kubi bio operiran i podvrgnut četirima ciklusima kemoterapije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara