Chavezova operacija bila "kompleksna, teška i osjetljiva": "Trebat će mu neko vrijeme za oporavak"

Chavezova operacija bila "kompleksna, teška i osjetljiva": "Trebat će mu neko vrijeme za oporavak"

Foto: AFP

VENECUELANSKI predsjednik Hugo Chavez oporavlja se nakon teške operacije tumora na Kubi.

Kako je rekao njegov ministar komunikacija Ernesto Villegas, 58-godišnjem predsjedniku će trebati "neko vrijeme" za oporavak jer je operacija kojoj je bio podvrgnut bila vrlo kompleksna, a došlo je i do komplikacija.

Villegas je rekao da je Chavez tijekom operacije krvario toliko da su bile potrebne "korektivne mjere". Jučer potpredsjednik Nicolas Maduro rekao da je Chavezova četvrta operacija otkad mu je dijagnosticiran rak bila "kompleksna, teška i osjetljiva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chavez je tijekom vikenda najavio javnosti da mora na još jednu hitnu operaciju te prvi put otkad je bolestan progovorio o nasljedniku. Rekao je da će ga, "u slučaju da mu se nešto dogodi", zamijeniti potpredsjednik Nicolas Maduro.

Podsjećamo, Chavezu je prošle godine dijagnosticiran tumor na području zdjelice. Operacijama se podvrgnuo u lipnju prošle te u veljači ove godine, a išao je i na kemoterapiju te zračenje. U listopadu je ponovno izabran za predsjednika na šestogodišnji mandat koji bi trebao formalno započeti 10. siječnja. Javnosti je tijekom vikenda rekao da su pretrage pokazale da se tumor proširio. javlja BBC.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara