Cijene goriva porasle drugi tjedan zaredom, autoplin poskupio za 21 lipu

Cijene goriva porasle drugi tjedan zaredom, autoplin poskupio za 21 lipu

Foto: Hina

CIJENE svih naftnih derivata u utorak su porasle drugi tjedan zaredom.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info naftne kompanije različito su poskupile. Naime, na Ininim benzinskim postajama litra Eurosupera 95 sada je skuplja za 16 lipa i prodaje se po cijeni od 8,78 kuna, dok je na Croduxovim,  Petrolovim te postajama Adria Oila za lipu jeftinija, a na Tifonovim čak pet lipa jeftinija. Lukoil litru Eurosupera 95 prodaje po cijeni od 8,83 kune. Nakon ovog poskupljenja, prosječni spremnik od 50 litara vozači plaćaju 13 kuna više nego prije dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Litra Eurodizela poskupila je oko 12 lipa. No kao i kod benzinskih goriva, naftne kompanije prodaju ga o različitoj cijeni. Na Ininim i postajama Adria Oila litra ove vrste goriva prodaje se po 8,25 kuna, na Petrolovim za lipu jeftinije, na Croduxovim za još lipu jeftinije (ukupno dvije niže od Ine), dok ga Lukoil prodaje za 8,28 kuna. Prosječni spremnik od 50 litara od utorka je skuplji za 11,5 kuna nego prije dva tjedna.

Drugi tjedan zaredom litra autoplina najviše poskupljuje. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra ove vrste goriva skočila je za 21 lipu i sada se prodaje po cijeni od 3,94 kune. Dakle, za više od 40 lipa nego prije dva tjedna. Litra loživog ulja u utorak je poskupila za 10 lipa i stoji oko 4,54 kune.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara