Cipras razgovarao sa šefom Europske središnje banke: Grčka želi dogovor koji ne uključuje štednju

Cipras razgovarao sa šefom Europske središnje banke: Grčka želi dogovor koji ne uključuje štednju

Foto: FaH

NOVI grčki premijer Aleksis Cipras u pomirljivom je tonu u petak navečer telefonom razgovarao s ravnateljem Europske središnje banke Marija Draghija da bi mu priopćio kako Atena želi dogovor, rekao je visoki vladin dužnosnik.

Nova vlada u Ateni od prvog je dana jasno isticala da ne namjerava popustiti kada je posrijedi izborno obećanje o ukidanju mjera štednje koje je prihvatila prethodna vlada.

No suočen sa sve većom zabrinutošću partnera na čelu s Njemačkom, Cipras je u petak nevečer nazvao ravnatelja ECB-a Marija Draghija kako bi mu kazao da Atena želi dogovor, rekao je vladin dužnosnik koji je želi ostati anoniman.

"Razgovor je prošao u dobrom ozračju. Potvrđeno je kako postoji dobra volja da se pronađe obostrano rješenje na dobrobit Grčke i Europe", rekao je dužnosnik.

Ciprasa je telefonom razgovarao i sa šefom Euroskupine, foruma ministara financija eurozone Jeroen Dijsselbloem, koji je rekao da će se pregovori nastaviti unatoč manjim tenzijama. Dijsselbloem je u petak završio posjet Ateni s ljutitim izrazom lica nakon navodno oštrog razgovora s grčkim ministrom financija Janisom Varuifakisom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara