Čitatelj: Vozač ZET-a me oteo jer nisam imao sitnog za kartu

Čitatelj: Vozač ZET-a me oteo jer nisam imao sitnog za kartu

Foto: Index

INDEXOV čitatelj poslao je pritužbu na ponašanje vozača ZET-a. Tvrdi da se morao voziti u autobusu do autobusnog terminala jer nije imao sitno za kartu. Evo što kaže:

"Krenuo sam na posao, iz Vrapča prema Španskom, linijom 121 koja kreće iz Gajnica i ide prema Črnomercu u 07:05. Na ulazu sam kupio kartu, dao vozaču 200kn i dobio kartu, no ne i preostalih 190kn uz riječi "Sad ćeš sa mnom na Črnomerec, a sutra slobodno ponesi novčanicu od 500 ili 1000kn.". Na to sam mu odgovorio da izlazim na Vrapčanskoj (odnosno da se vozim samo jednu autobusnu stanicu) na što je odgovorio da ga to ne zanima i da to nije njegov problem. Dakle, vozač mi nije želio vratiti preostali novac jer sam mu dao prekrupnu novčanicu. Vozač autobusa me oteo. Nije me htio pustiti van sve do Črnomerca.

Pošto radim na Jankomiru i  kasnim na posao - bio sam prisiljen sjesti na taxi koji sam platio 40kn. Naoko bezazlena vožnja me stajala i živaca i novaca, dapače više nego što zaradim u jednom radnom danu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zaključno: vozač autobusa me OTEO, lišio slobode i ikakvih racionalnih ljudskih prava, vozio me kao vreću cementa na odredište, radi njega sam zakasnio na posao, platio jednu vožnju autobusom kao pet vožnji. Jedan vozač se ne smije tako ponašati, nitko se ne smije tako ponašati i raditi probleme ljudima iz neke svoje bolesno uvrnute satisfakcije."

ZET: Apeliramo da se u vozila ulazi s pripremljenim sitnim novcem

Kontaktirali smo i ZET kako bismo provjerili navode čitatelja. Glasnogovornik nam je kazao kako će utvrditi okolnosti događaja te javiti nove informacije čim istraže što se uistinu dogodilo.

"U ovome trenutku mogu izvijestiti kako smo započeli interni postupak utvrđivanja identiteta našeg djelatnika, kao i okolnosti jutrošnjeg događaja. Dok ne prikupimo sve relevantne podatke, nezahvalno je donositi bilo kakav sud.

No, ističem kako slobodu kretanja jamči Ustav RH, kao i drugi zakonski akti, što se primjenjuje, dakako, i na naša vozila i djelatnike. Međutim, učestale su situacije, što ne znači da se takva dogodila i jutros, da neki putnici namjerno „pokušavaju“ kupiti kartu novčanicama većih vrijednosti, svjesni kako im vozač neće moći izvratiti ostatak te na taj način često budu pošteđeni plaćanja karte. Zato apeliramo da se u vozila ulazi s pripremljenim sitnim novcem.  Apsolutno, to ne daje nikome za pravo da se bilo kome ograniči kretanje. Isprika u ime tvrtke Vašem čitatelju do utvrđivanja točnih okolnosti.", poručio je glasnogovornik ZET-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara