Članovi Sindikata energetike, kemije i nemetala odrekli se božićnica da pomognu kolegama s poplavljenih područja

Članovi Sindikata energetike, kemije i nemetala odrekli se božićnica da pomognu kolegama s poplavljenih područja

Foto: SSSH

PREDSTAVNICI sindikalne podružnice Sindikata EKN-a Hrvatske (Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske), Samostalnog sindikata Plive – EKN, zaposleni u Plivi, Cedeviti, Nevi, Fidelti, Hospiri, Adria-grupi (Zagreb), Kvascu (Savski Marof), Generi (Kalinovica), te Viveri (Glina) uručili su 29. srpnja 2014. godine dvadesetpet perilica rublja članovima Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata i Sindikata PPDIV-a Hrvatske s poplavljenih područja u istočnoj Slavoniji (Račinovci, Rajevo Selo, Gunja, Strošinci, Tolisa, Posavski Podgajci).

Prema riječima glavne sindikalne povjerenice Aleksandre Dučkić, EKN-ovci su se odrekli dijela sredstava namijenjenih za njihove božićne poklone od Sindikata te ih prenamijenili za kupnju perilica kako bi sindikalnim kolegama, čije su kuće najviše stradale u toj nedavnoj prirodnoj katastrofi, barem malo olakšali životnu situaciju u kojoj su se našli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanitarnoj akciji pridružila se i sindikalna podružnica EKN-a Saponia Osijek, doniravši određene količine praška za rublje, te sindikalna podružnica Sindikata PPDIV-a Valipile iz Sesvetskog Kraljevca doniravši pileće pakete.

Uplatama na račun Hrvatskog Crvenog križa za pomoć ljudima na područjima pogođenim poplavama u Hrvatskoj, SSSH i udruženi sindikati prikupili su tijekom svibnja i lipnja ove godine više od 100.000 kuna. Dio podružnica prikupljao je robu, hrane i higijenske potrepštine koje su i dostavili na teren. Sredstva su prikupljena i za susjedne države, priopćili su iz SSSH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara