Crkva opet širi mržnju: "Ova vlast je protunarodna, zar im Vukovar ništa ne znači?"

Foto: Sisak.info

NI OVOGA se puta katolička crkva nije uspjela suzdržati od huškanja i pozivanja na mržnju. Biskup Vlado Košić, predsjednik Komisije "Iustitia et pax", aktualnu vlast komentirao je zbivanja u Vukovaru.

Aktualnu vlast Košić je nazvao "protunarodnom", te poručio da je "zgrožen brutalnošću vlasti". A uspio je sve to skupa povezati i sa samoubojstvom terorista Zvonka Bušića. Košićevu reakciju s bloga Koca111 prenosimo u cijelosti:

"Sve same tužne vijesti: smrt Zvonka Bušića i postavljanje ćiriličnih natpisa u Vukovaru. Gospođa Renata Pernar mi piše da 'Stožer za obranu Hrvatskog Vukovara vapi za mojom riječju'. Ne znam što bih drugo mogao reći nego da im dajem svesrdnu podršku i da sam zgrožen brutalnošću vlasti koja pokazuje toliki raskorak od osjećaja svoga naroda.

Po ovom vukovarskom bih događaju sad mogao slobodno reći da ova vlast nije samo 'odnarođena', kako sam ju nazvao kad je ukinula pokroviteljstvo Sabora nad komemoracijom tragedije u Bleiburgu, nego što više – ova je vlast očito protunarodna! Ona naime ide direktno protiv našeg, hrvatskog naroda, gazi ga i ne poštuje nikakve primjedbe niti opravdane zahtjeve.

Svakako, ako postoji i mala opravdana sumnja da podaci o trećini građana grada Vukovara kao pripadnicima srpske manjine nisu točni, nije se smjelo ići s tim. Drugo, zar Vukovar ništa ne znači ovim našim vlastodršcima, zar su oni na pozicijama srpskih osvajača? To je nečuveno u svijetu, toga nigdje nema.

Nije čudo da Zvonko Bušić nije mogao više živjeti u takvoj Hrvatskoj, koja postaje – kako rekoh prije godinu dana u Gvozdu – Protuhrvatska! A ne samo Zvonko, toliko branitelja koji su podigli ruke na sebe, kažu više od 1.700. Tko za njih pita? Daj nam, Bože, samo snage da se sve ovo dobro završi, da nitko ne strada i da ova protunarodna vlast već jednom ili prizna svoje pogreške - kao u slučaju lex Perković – i promijeni svoje djelovanje ili odstupi.

Pozdrav!".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara