Crkva se oglasila iza ponoći o dijeljenju letaka u Konzumu i Tisku! "Naša je dužnost brinuti se za svoje vjernike"

Crkva se oglasila iza ponoći o dijeljenju letaka u Konzumu i Tisku! "Naša je dužnost brinuti se za svoje vjernike"

Foto: Cropix

TISKOVNI ured Zagrebačke nadbiskupije noćas je oko ponoći medijima poslao priopćenje te isto i objavio na svojim službenim stranicama, u kojemu potvrđuju da dijele letke s informacijama o zdravstvenom odgoju. Podsjetimo, jučer su nam građani javljali kako se Bozanićeve letci o zdravstvenom odgoju dijele u trgovinama Konzuma i kioscima Tiska.

"Vršeći svoju zadaću brige o dobru svojih vjernika, ali i o dobru svakog čovjeka, Crkva ima dužnost i pravo koristiti se sredstvima informiranja i distribucije informacija. Slijedom tog prava, sa željom da o važnim informacijama informira što veći broj vjernika, letak s informacijama o zdravstvenom odgoju distribuira se na više mjesta.", stoji u priopćenju.

Iz Zagrebačke nadbiskupije napominju kako su spremni dostaviti spomenuti letak svima koji su zainteresirani da se prošire te informacije kao što je to već učinjeno u nekim trgovinama i kioscima.

"Crkva je uvijek otvorena za dijalog kako bi se o važnim temama za društvo, a što uvođenje zdravstvenog odgoja jest, progovorilo sa svih strana i u konačnici donijeli oni zaključci koji će donijeti najviše dobro kako pojedincu tako i društvu u cjelini.", poručuju iz zagrebačke crkve.

U letcima kojima Crkva "informira" građane o zdravstvenom odgoju upozorava se na "pokušaj iznimno teškog prevrata u odgojno-obrazovnom procesu hrvatskog školstva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Roditelji, želite li da vašu djecu uče da, ako imaju spolnu bolest, trebaju nositi kondome i o tome obavijestiti prošle partnere?"

Biskupi su roditeljima uputili više pitanja vezanih uz maloljetnički seks, masturbaciju, pornografiju, kontracepciju, homoseksualnost, rodnu ideologiju i pobačaj. Smeta im što će djeca učiti o masturbaciji kao sastavnom dijelu spolnosti, što će ih se uputiti da, ako saznaju da imaju spolno prenosivu bolest, moraju to reći svim svojim partnerima/partnericama i koristiti kondome i sl.

Jedna od tema koju Crkva nikako ne može probaviti jest učenje o homoseksualnosti kao "prirodnom i jednako vrijednom" činu kao što je spolni čin između muškarca i žene.

"Roditelji, sami odgajajte svoju djecu"

Biskupi su na kraju pozvali roditelje da sami počnu odgajati svoju djecu, "jer su ih oni rodili i njihova djeca nisu vlasništvo države".

"Vi ste kao roditelji odgovorni za odgoj i obrazovanje svoje  djece. Stoga  je prisiljavanje djece na pohađanje toga programa protuustavno i u suprotnosti s navedenim odredbama. Mi nismo protiv zdravstvenoga i  spolnoga odgoja, ali je ovakav sadržaj i način uvođenja u škole za Hrvatsku poguban", zaključuje se u letku Hrvatske biskupske konferencije. Podsjećamo, Crkva je prije nekoliko dana također istaknula da potiče roditelje da djecu povlače s nastave kada će se predavati zdravstveni odgoj i da im se ti satovi vode kao neopravdani!

Bozanić je i jučer u intervjuu za Media servis komentirao dijeljenje letaka kazavši kako je Crkva zapravo željela i želi na razne načine informirati vjernike o čemu se tu radi te da to nije nkakva akcija već samo informiranje vjernika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara