Crna Gora: Arapi kupuju plažu pokraj Budve za gradnju turističkog kompleksa

Foto: Kraljičina plaža/Montenegro.travel

PREDSTAVNICI budvanske i barske općine obavljaju završne pregovore s kompanijom Royal Group iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) o prodaji Kraljičine plaže.

Deveteročlana komisija, sastavljena od predstavnika općina Budva i Bar, obavlja završne pregovore s kompanijom iz UAE o prodaji Kraljičine plaže, koja se nalazi između Buljarice u općini Budva i Čanja u općini Bar, javljaju crnogorski mediji.
 
Radi se o prostoru od 42,37 hektara jedne od najljepših plaža na crnogorskom primorju, od kojih 230.000 kvadrata pripada budvanskoj, a 180.000 barskoj općini.
 
Na raspisani natječaj javila se jedino tvrtka iz Abu Dhabija, koja je za taj prostor ponudila 21,2 milijuna eura, s namjerom da na području Kraljičine plaže sagradi veliki turistički kompleks.
 
Royal Group je dostavio dokaze o dosadašnjim ulaganjima, bankarsku garanciju od 500.000 eura i ostale tražene dokumente, a realizacija jedne od najvećih investicija mogla bi početi do kraja godine.
 
U prvoj fazi bio bi sagrađen supermoderan hotel, koji bi predstavljao osnovu za planirani elitni turistički kompleks, značajan za turizam u Crnoj Gori.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara