Crna Gora izručila krijumčare oružjem SAD-u

Crna Gora izručila krijumčare oružjem SAD-u

Ilustracija: Shutterstock

CRNOGORSKE vlasti izručile su jučer Sjedinjenim Državama skupinu međunarodnih krijumčara oružja koje je američko pravosuđe optužilo za stvaranje kriminalne organizacije radi isporuke oružja kolumbijskim gerilcima FARC.

Kako je priopćeno iz uprave policije, ta skupina koju su činili rumunjski državljani Cristian Vintila (44) i Virgil Flaviu Georgescu (42) te Talijan Massimo Romagnoli (44), uhićena je krajem prošle godine u Crnoj Gori.

Newyorški sud ih je optužio da su kao međunarodni krijumčari oružja stvorili kriminalnu organizaciju u cilju prodaje velike količine vojnog oružja terorističkoj organizaciji Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije (FARC) radi ubojstva američkih državljana u Kolumbiji.

“Ovom međunarodnom akcijom provedenom zajedno s DEA-om i rumunjskom policijom, crnogorska policija još jednom je potvrdila da je pouzdan partner međunarodne policijske suradnje”, priopćila je policijska uprava.

Crnogorska policija je postupajući po međunarodnim tjeralicama u prošloj godini na teritoriji Crne Gore uhitila 50 i izručila 36 osoba.

“Najveći broj uhićenih je, po međunarodnim tjeralicama Hrvatske, Srbije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Italije i Mađarske”, rekla je policijska uprava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara