DHMZ: Nakon jutarnje magle očekuje nas sunce u većini Hrvatske

DHMZ: Nakon jutarnje magle očekuje nas sunce u većini Hrvatske

Foto: Index

U VEĆINI krajeva Hrvatske danas djelomice sunčano, a u Slavoniji i Dalmaciji pretežno vedro. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice niski oblaci i magla koja u zapadnim predjelima može biti dugotrajnija. Vjetar slab, na Jadranu još ujutro ponegdje umjerena bura, uglavnom podno Velebita.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 2 i 7, na Jadranu od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za petak.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti Hrvatske, a ima je i na dionicama autocesta A1 između Zagreba i Bosiljeva te od čvora Gospić do tunela Sveti Rok, A2 od Zagreba do Krapine, A3 između Bregane i Ivanje Reke te od Slavonskog Broda do Lipovca, A4 od Ivanje Reke do Goričana te A11 od Velike Gorice do Buševca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak vjetar usporava vožnju na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Zbog niskih temperatura tijekom jutra na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub.

Zbog razminiranja zatvara sa državna cesta DC56 Drniš-Sinj kod mjesta Kričke i Ružić, svakodnevno (do 15. veljače) od 8 do 17 sati. Vozila će se propuštati po 15 minuta svakog punog sata.

Na državnoj cesti DC512 Makarska-Ravča pred tunelom Stupica se zbog radova vozi naizmjence, jednim trakom, uz semafore.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, a kolona je oko 1,5 km. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara