Dačić i Thaqi nastavljaju pregovore: Pitanje paralelnih struktura na Kosovu i dalje najveća prepreka

Dačić i Thaqi nastavljaju pregovore: Pitanje paralelnih struktura na Kosovu i dalje najveća prepreka

Foto: Agencija Anadolija

PREMIJERI Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hashim Thaqi nastavit će danas poslijepodne u Bruxellesu sinoć prekinuti sastanak koji se održava pod okriljem Europske unije (EU). Kako doznaje agencija Anadolija, očekuje se da u petoj rundi trilateralnih razgovora bude postignut dogovor o uzajamnim diplomatskim predstavništvima - Srbije na Kosovu i Kosova u Srbiji, a pod okriljem Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pitanje paralelnih struktura na Kosovu - sudova, poreznih uprava, policije, obavještajnih službi - najteže je pitanje koje se pojavilo u dosadašnjem dijalogu. Visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton u utorak se najprije odvojeno sastala s jednim pa s drugim premijerom, a zatim su započeli trilateralni sastanak.

Srpski premijer Ivica Dačić sastao se s vodećim američkim diplomatom za Balkan Philipom Reekerom, koji se nalazi u Bruxellesu. Također, premijer Thaqi se u utorak u Bruxellesu sastao i s predsjednikom Europske komisije Joséom Manuelom Barossom i predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara