Dačić o "špijunskoj bazi" u Zagrebu: Nisam iznenađen tim vijestima

Dačić o "špijunskoj bazi" u Zagrebu: Nisam iznenađen tim vijestima

Foto: Guliver image/Getty images

SRPSKI premijer Ivica Dačić izjavio je u četvrtak kako ga ne iznenađuju vijesti da se u Zagrebu krije špijunska baza koju koriste američke agencije CIA i NSA te da ne zna je li i sam prisluškivan.

Komentirajući tvrdnje o špijunskim aktivnostima američkih agencija, Dačić je novinarima, po završetku Međunarodne konferencije o medijima u u Beogradu, rekao kako ne zna je li i on sam meta prisluškivanja.

"Ne znam jesam li prisluškivan, ali ne bih mogao reći da sam iznenađen tim vijestima. Jeste li vi iznenađeni?", upitao je Dačić novinare koji su tražili komentar navoda u medijima da se u veleposlanstvu SAD u Zagrebu krije špijunska baza koju koriste CIA i NSA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, britanski dnevni list Independent objavio je jučer kako se u američkoj ambasadi u Zagrebu krije špijunska baza koju koriste CIA i NSA.

Slične se baze nalaze u veleposlanstvima u Ateni, Bakuu, Budimpešti, Frankfurtu, Ženevi, Kijevu, Madridu, Milanu, Moskvi, Parizu, Pragu, Prištini, Rimu, Sarajevu, Tbilisiju, Tirani i Beču, objavio je britanski dnevnik pozivajući se na dokumente zviždača Edwarda Snowdena.

Jedinica koja se koristi za špijuniranje i prikupljanje podataka često se nalazi na krovovima američkih ambasada, piše Independent, te ilustrira ovu tvrdnju snimkom iz zraka veleposlanstva u Madridu na krovu koje je vidljiv misteriozni bijeli objekt.

Podaci prikupljeni na ovaj način šalju se direktno u zajednički centar agencija CIA i NSA u Marylandu, gdje ih analiziraju američki špijuni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara